Vriene spillenøtter

Skrevet av Birger Christensen,  30.04.2012
Artikkelbilde
Cincinnatus

En ting er sikkert på Øvrevoll kommende torsdag: Været kommer til å bli bedre enn sist uke. Da var det så ille at man ble nødt til å avlyse løpene i samråd med veterinær. Nå er det «Mai, du skjønne milde» som gjelder.

De to løpsdagene som har vært avholdt til nå, har gitt solide summer for de dyktige og heldige spillere som har løst V5. Heller ikke denne gang ser det spesielt lett ut, men det blir nok et tosifret antall V5-vinnere for første gang. Det bør være mulig å gå ned på antall hester i V5-1 og V5-5, hvor det skal skille en del mellom de beste og hestene litt lenger ned på rangeringen.

Vanligvis er vi forsiktige med å anbefale spill på treåringer mot eldre hester tidlig i sesongen. Men vi synes at Proud Cash Flow har et så fint løp i V5-finalen, at vi gjør et unntak. Var starterklært i kriteriet i fjor, men måtte strykes. Snaut to uker senere vant han med åtte lengder. Selv om motstanden var billig, likte vi det vi så.

-         Det er en hest vi har store forventninger til. Han er meldt både i Guineas og Derby, og selv om vi møter noen brukbare fireåringer, tror jeg på god sjanse, sier Niels Petersen, som også årsdebuterer med fjorårets Derbytreer Cawett Cove.

-         Han skulle ha startet sist torsdag, men jeg vil gi ham et løp før han skal ned til Pramms-dagen 15. mai. Det kan bli litt tett, men synes at det er viktig at han får en gjennomkjøring.

Som nevnt i en egen notis, gikk det svært bra med Rune Haugen i Danmark lørdag. Torsdag tar han ut tre hester, hvor vi er mest spent på Cincinnatus.

-         Tror 1100 meter er i korteste laget. Han kan fort komme litt på etterskudd, men jeg tror han henter en del på slutten. En gardering, men ingen banker denne gang, sier Rune.

 

Vi gjør allerede nå oppmerksom på at neste løpsdag (9. mai) er en onsdagslunsj på Øvrevoll med start kl. 12.00. Deretter er det 17. mai med flere storløp, åpning av gressbanen og tidenes montékamp. Deretter går det slag i slag.