Shabby Chic i flott skikk

12.04.2012
Artikkelbilde
Shabby Chic årets første vinner

Niels Petersen hadde kun en hest til start på Øvrevolls åpningsdag. Det ble en enkel seier for Shabby Chic i sesongens aller første løp. Jockeychampion Per-Anders Gråberg satt på ryggen og også han fikk dermed en flying start i kampen om årets tittel.

-         Vi har fått trent bra i vinter, men var likevel litt overrasket over hvor bra hun gikk allerede nå. Får ta det som et godt tegn for de kommende løpsdagene, sa Niels som har pendlet mellom Øvrevoll og Dubai i vinter. Nå blir det å satse for fullt på hjemmebane.

Home Straight

Are Hyldmo hadde annonsert at han hadde flere fine sjanser. Home Straight var den fra stallen som han trodde aller mest på.

-         Han er en hest som er klart best på sandbanen, og det var hyggelig at han viste oss så fin form allerede nå. Det blir nok flere sprintløp på ham fremover, sa Are, som hadde en meget travel dag med den store interessen for folkehesten.

 Prince of Darkness

Prince of Darkness startet på Jägersro etter programtrykk, åtte dager før løpet på Øvrevoll. Der viste han at formen var god med en sterk annenplass, og den formen holdt til årets første V5-gevinst på vårt vakre anlegg. I sin start nummer 124 ble det seier nummer 12 og trippelplass for 44. gang. En holdbar type.

 Pecoiquen

For en del år siden var Pecoiquen en topphest i Skandinavia. 11-åringen blir ikke så god som han en gang var, men han vant tre løp i fjor og kan sikkert klare noe liknende også i år.

 Max Manus

Max Manus var V5-spillets største favoritt, og han innfridde forventningene til fulle. Han hadde en fin treårssesong i fjor og ligger an til å bli en av våre bedre norskopppdrettede hester i år.

 Soul Of Gold

Soul of Gold ledet hver meter og var for første gang blant de to beste i et løp. Dermed ble det solid frafall i V5-spillet, som ga meget bra til tross for at den største favoritten vant i V5-3.

 

Kveldens finaleløp ga seier nummer fire til vårt naboland i øst. Promise spurtet storstilt og nådde frem til seier.

Promise

Kveldens dobbeltvinnere ble Jacob Johansen og Per-Anders Gråberg. For sistnevnte var det han seier nummer 100 på Øvrevoll.

Vellykket visning

 

Eierne av folkehesten Holiday Reading var invitert til åpningsdagen. De fikk mye fin informasjon, og det er lenge siden det var så tett med tilskuere «på tråkka». Etterpå var det bespisning, og mange nye fjes så ut til å kose seg. Et flott tiltak for å få flere interessert i den sporten mange av oss er så glade i.

SHABBY CHIC tidlig fremme i tet. Stakk fra de øvrige på oppløpet til meget enkel seier. REVEENKA femte. Avsluttet veldig bra og knep annen på streken. Flott debut. FRU JOHNSEN litt treg start. Avanserte frem til lederen, men kunne ikke følge denne på oppløpet. Toer til kort før mål. ADORE ME og PELAMBRE var med til siste sving, hadde da gjort sitt ytterste.

HOME STRAIGHT utvendig for lederen lenge. Koblet grepet da det gjensto 200 meter og vant sikkert. SIMIAN tok det rolig fra start. Spurtet veldig bra til annen. ALIGHT ikke så rask ut av boksen, men kom likevel tidlig frem til front. Holdt stand frem til det var 100 meter igjen, trengte nok løpet. HAPPY LARRY fikk en drøy sving, tapte litt på det.

PRINCE OF DARKNESS utvendig leder, overtok etter hvert teten. Dro bra unna i front og vant enkelt. SO TRENDY midt i feltet. Avanserte mot siste sving, holdt farten helt inn til fin annen. FLYING FALK tok det rolig den første runden. Spurtet fint til siste trippelplass. GREEN WITH ENVY, MARABOUX JAVILEX og INTRICATE TALENT alle fremme til oppløpet, men da var det verste gjort.

PECOIQUEN lot tethestene bruke halve løpet til å bruke opp sin våryre energi. Kom frem midt på oppløpet og tok en meget enkel seier. MAJESTIC SONG avventet også litt bak de fremste, spurtet godt til annen. MOST WANTED fremme tidlig, holdt greit til tredje. COOL MATCH så skummel ut, men tempoet var muligens litt for høyt i tet. MIND THE GAP med fremme til siste sving, ga seg.

MAX MANUS avventet et godt stykke bak. Kom frem midt på oppløpet og vant ganske så enkelt. HIGH DESIRE tredje, holdt farten fint til plassen nærmest vinneren. Fin avslutning bakfra av WINIDIANA, mens LUCKY LUCIONI og MISS KITTY GREY ga seg fra front.

Et løp hvor det skjedde lite underveis. SOUL OF GOLD tidlig til tet, holdt unna helt frem til målstreken. HIDDEN SECRET nærmest det meste av veien. Gikk bra til mål som annen. Også DUTCHESS OF BOGSTAD bra fremme, tredje med klar margin. STAR BALLET forsøkte seg, men det ebbet litt ut.

PROMISE et godt stykke bak. Fant plass langs railen og spurtet til seier. ROYAL HILL fint fremme hele veien, holdt farten fint til annen. SWALLOW tet, holdt stand til det buttet siste 100. LIBERTY CASH med fremme en god stund, ga seg noe.