Spennende treåringer

Skrevet av Birger Christensen,  16.04.2012
Artikkelbilde
Avon Pearl

 

Torsdagens to første løp er forbeholdt våre treåringer. Her leter vi etter kandidater til de klassiske løpene senere i år. De seks startende i det aller første løpet vil vi få høre mye mer til senere i år. Tror vi.

-         Grey’s Dominator debuterer, men leverer fine saker i trening. Han skal matches mot Derby, og han trenger sikkert et løp i kroppen. Dessuten er nok 1600 meter i korteste laget, sier Rune Haugen om sin spennende nykommer. Skoger-treneren er også veldig spent på sin andre starthest i løpet, den trolige favoritten Avon Pearl.

-         Dette er rett og slett en veldig god hest. Han trener strålende og har siktet innstilt på 2000 Guineas (er ikke meldt i Derby). Det er sikkert flere av konkurrentene på torsdag som også har litt å vise til, men jeg tror de skal fly fort for å slå Avon Pearl, sier Rune, som vant med Max Manus på åpningsdagen.

-         Tror at han og Wattan vil hevde seg helt i toppen blant de norskopppdrettede i år, nå som topper som Funny Legend og Theatrical Award er borte.

Rune planlegger å være på Klampenborg neste lørdag. Da tar han trolig med fire hester, med Tertullus som flaggskipet.

-         Det er fint å få teste hestene på gresset, før de skal ut i enda større løp senere i år, avrunder en spent trener fra Skoger.

-         V5-spillet på åpningsdagen ble som ventet krevende, selv om nevnte Max Manus vant som favoritt. Prince of Darkness og Promise viste at det er gunstig med løp i kroppen, og mange av våre svenske gjester viste at de er relativt langt fremme formmessig. Nå gjelder det å bruke de nærmeste løpsdagene til å finne ut hvilke trenere som har kommet lengst i formoppbyggingen, slik at det blir enklere å vurdere løpene. Vi tror på en ganske god utbetaling også torsdag, men tror at noen flere kommer til å løse rebusen nå. Håper at dere som besøkte på banen første løpsdag, får lyst til å gjenta besøket. Det er koselig på Øvrevoll, særlig når værgudene er på rett humør.

 

Silver Ocean strålte

Nøyaktig en måned før Pramms Minnesløpning går på Jägersro, var noen av de aktuelle hestene til start søndag. Silver Ocean var helt suveren og slo de siste to års vinnere Luca Brasi enkelt. Niels Petersen trener, og Per-Anders Gråberg fikk gleden av å sitte på ryggen.

-         Etter et godt løp i Dubai, slet han en del med sykdom. Derfor var det gledelig å se ham så fin nå. Plan A blir å starte i Pramms, men Stockholm Stora kan også bli aktuelt. Årets Pramms-løp er for øvrig det første gruppe 3-løpet som blir avholdt på Jägersro.

Bank of Burden (Gråberg/Petersen) og Handsome Hawk (Neuroth/Johansson) møtte flere av de beste svenske hestene over distanse. Sistnevnte ledet til siste sving, men kunne da ikke forsvare seg lengre. Bank of Burden avsluttet bra til annenplass, men kunne ikke slå Weald, ridd av Danny Patil. Med tanke på at Bank of Burden bar toppvekt, var det en godkjent prestasjon.

Wido og Fredrik hadde også Kid Creole til start i et mindre løp, men skuffet litt som fjerde.

 

 

Tett i Grand National

Lørdagens engelske Grand National ble ett av de jevneste løpene i historien. 11-årige Neptune Collonges (Paul Nicolls/Daryl Jacob) vant med minste mulige margin foran Sunnyhillboy (Jonjo O’Neill/Richie McLernon). På tredje fulgte Seabass med Kate Walsh på ryggen. Hun ble dermed den beste kvinnelige jockey i løpets historie.

Etter løpet ble vinneren umiddelbart pensjonert. Neptune Collonges var forøvrig den første skimmel som vant Grand National siden 1961.

 

 

 

Klampenborg er i gang

Lørdag ble portene på Klampenborg åpnet for sesongen 2012. Kun fem løp sto på programmet, men nivået i et par av løpene var bra. Jens Erik Lindstøl hadde tatt med seg Majestic Max og Hope on Earth, noe som ga en 5. og 4. plass. Den dyktige lærlingen Oliver Wilson tok to seire, og pengemessig ble det lukrativt for en spiller. Omsetningen i V5 var drøyt 84 000, og kun en spiller løste rebusen. På Klampenborg er det V5-garanti, slik at spilleren kunne hente 200 000 danske kroner istedenfor drøyt 50 000.