Sir Lando til Tyskland - Storløp i Danmark

Skrevet av Hans Petter Eriksen,  27.04.2012
Artikkelbilde
Scalo og Sir Lando Gerling Preis 2011

Resultatliste Sir Lando

Søndag starter Stall Perlens Sir Lando i Gerling Preis i Köln. Løpet er et gruppe 2 løp og mange vil huske at han var annenhest i løpet i fjor, kun slått av storfavoritten Scalo med Dettori på ryggen.

Løpet går over 2400 meter og Fredrik Johansson sitter på ryggen. Førstepremien i løpet er € 40.000. Åtte hester er starterklært og på papiret ser det ikke uoverkommelig ut. Løpet går 17.15 norsk tid.

Birger Christensen har snakket med treneren:

Han mangler løp i kroppen, og det ligger an til å bli en tung bane. Dessuten er det et sterkt løp med annen- og tredjehesten fra fjorårets tyske Derby i feltet. Sir Lando har vært ti dager i Tyskland og fungerer fint i trening, beretter Wido Neuroth om Stall Perlens topphest.

- Hva er de videre planer med ham?

- Hvis alt går bra, kommer vi til å satse på et gruppe 1-løp i Baden Baden søndag 20. mai.

I Danmark rides årets første storløp i Skandinavia lørdag. Stall NOR’s Tertullus og Fam Einar Nagell-Erichsens Grafitti er norske representanter og de møter blant annet Peas and Carrots. Det er også norske hester i rammeløpene. Rune Haugen starter treåringene Grey’s Electra og Rago og har i tillegg Theodorich og Gatling Gun med seg til Danmark. Trener Niels Petersen reiser med Johaug i tillegg til Grafitti.