Jubileum for Jacob

Skrevet av Birger Christensen,  23.04.2012
Artikkelbilde
Jacob Johansen med Entangle etter seieren i Marit Sveaas Minneløp 2011

Jacob Johansen feirer sin 40-årsdag ved å ri løp på Øvrevoll torsdag. Den sympatiske dansken har vært i toppen i en årrekke. I mange andre idretter har man passert toppen når man runder 40, men jockeyer er litt som vin: De blir bedre med årene.

-         Jeg har vært heldig. Noen smeller er det blitt, men har egentlig sluppet billig fra det. Derfor har jeg ikke satt noen slutt på karrieren, men rir så lenge jeg føler at jeg har helse til det.

 

I 2011 klarte Jacob det kunststykket å vinne over 100 løp i Skandinavia. Det er en stor prestasjon, og det er kun Janos Tandari, Fredrik Johansson og Kim Andersen som har lykkes med det fra før. Jacob er den eneste som har maktet å bli champion i alle de tre skandinaviske landene, om våre notater er riktige. På Øvrevoll må vi tilbake til 1999 for å finne hans championat, året etter at han vant Derby på Wido Neuroth-trente Brown Ale.

-         Noen spesielle mål for 2012?

-         Har aldri vunnet Svensk Derby, så det er et løp jeg gjerne vil vinne. Ellers blir det å prøve å vinne så mange storløp som mulig. Kommer til å ri mange av de gode hestene til Nils Petter Gill og vil også ri Entangle i hennes oppgjør. Er også så heldig å få mange gode ritt både i Danmark og Sverige, så det ser bra ut, sier Jacob.

-         Hva med løpene på 40-årsdagen?

-         Har ikke full kontroll, men tror Cool Water Oasis skal ha en bra mulighet. Home Straight har jo fin form, så det kan også være en mulighet.

I sin ungdom var Jacob en meget god biljardspiller. Faktisk helt i toppen i Danmark.

-         Har ikke holdt det ved like, men spiller en gang i blant. Kanskje det blir noe å satse på når jeg legger galoppstøvlene på hyllen.Vi gratulerer Jacob med de første 40 og håper han fortsatt får flere fine år på hesteryggen.

Det har ikke vært lett å være tipper eller spiller på Øvrevoll så langt i år. Ni klarte V5 på åpningsdagen, kun to sist torsdag. Å satse på hester med løp i kroppen var ikke noe stort sjakktrekk, for ingen av vinnerne hadde startet siden januar. Nå tror vi Niels Petersen kan være et godt utgangspunkt. På åtte starter i Skandinavia i år er det blitt fem seire, en annen og to tredjeplasser.