19 ukers venting er over

Skrevet av Birger Christensen,  03.04.2012
Artikkelbilde
Are Hyldmo og Holiday Reading. Foto: Eirik Stenhaug

Last ned programmet gratis her.

Fjorårets sesong ble avsluttet på julemånedens første dag. Da var det 19 uker til åpningen av galopppsesongen på Øvrevoll. Nå er ventetiden snart over.

Are Hyldmo tok dobbeltseier i første løp i 2011 med Hakuna Matata og Wood Top. Fru Johnsen (ja, det er navnet på hesten) er hans sjanse til å vinne direkte i år, og det ser ut som en god sjanse.

-         Det har vært fine forhold på Øvrevoll i vinter, særlig de siste ukene. Jeg tror de hestene som kommer ut fra stallen vil hevde seg bra, men det er ikke så lett å si hvem som eventuelt vil vinne. Kanskje Home Straight, som må være i form tidlig og sent på året. Han er nemlig ikke noe glad i gressbane, som det er løp på det meste av sommeren.

-         Folkehesten Holiday Reading står hos deg. Er alt vel?

-         Ja, alt har fungert fint så langt. Han blir presentert med et såkalt Kick Off første løpsdag, og allerede nå har over 200 eiere meldt sin ankomst (900 eiere har totalt 1000 andeler).

-         Når regner du med at han vil gjøre sin første start?

-         Har blinket ut et løp 3. mai. Hans første store oppgave er 2000 Guineas 14. juni. Tror han vil være best på distanser rundt 1600 meter, men vi får jo se etter hvert utover våren og sommeren. Får han være skadefri, tror jeg han vil hevde seg i toppen, sier den spente treneren.

 

Ofte på de første løpsdagene kommer det hester til start med relativt ferske løp i kroppen. I 2012 har ingen av de norsktrente hestene vært på Täby, og heller ikke så mange av de svenske gjestene har vært aktive under vintersesongen. Kanskje kan det være verdt å merke seg at Prince of Darkness (løp 3), Mind the Gap (løp 4) og Promise (løp 7) starter under lunsjløpene på Jägersro utenfor Malmø onsdag 4. april. Et godt løp der kan fort bli fulgt opp av en fin prestasjon på Øvrevoll åtte dager senere. For øvrig synes vi V5-rebusen holder høy vanskelighetsgrad, og det bør bli god belønning for å markere alle de fem vinnerne på samme kupong.

Siden det sikkert er en del nye ansikter på banen i forbindelse med Kick Off, vil vi berette at det er torsdager som er hoveddagen på Øvrevoll. Vår største dag, Derbydagen avholdes søndag 26. august. Noen ganger er det lunsjløp onsdag, og utpå høsten blir det ettermiddagsløp fredager. Lørdag 7. juli skal vi også avholde løp, så det kan lønne seg å følge med på terminlisten du finner på ovrevoll.no!

Da gjenstår det bare å ønske alle vel møtt og lykke til, uansett om du er med på Folkehesten eller bare er i godt selskap blant hestefolk.

Fullt kjør igjen

 

I januar og februar var det søndagsløp på Täby, mens det ikke ble avholdt galoppløp i det hele tatt i Skandinavia i mars. Nå er det imidlertid rene vårsleppet, og det er bare å glede seg. Täby er først ute, men Jägersro, Øvrevoll og Klampenborg følger raskt på. Dessuten er det forsiktige oppstarter på de danske provinsbanene.

 

Vi bringer her en oversikt over løpsdagene i april. For oss er oppstarten i galoppen vårens vakreste eventyr:

 

1:      Täby

4:      Jägersro (lunsj)

8:      Täby

11:    Täby (lunsj)

12:    Øvrevoll

14:    Klampenborg

15:    Jägersro

18:    Täby (lunsj)

19:    Øvrevoll

20:    Odense (1 løp)

21:    Klampenborg

22:    Täby og Århus (2 løp)

25:    Jägersro (lunsj)

26:    Øvrevoll

28:    Klampenborg

29:    Täby

30:    Aalborg (2 løp)