Bank of Burden bare best

Skrevet av Birger Christensen,  11.09.2011
Artikkelbilde
Bank Of Burden

Bank of Burden vant sitt største løp i karrieren, da han søndag gikk til topps i Stockholm Cup. Samtidig kronet han en flott dag for Niels Petersen og Per-Anders Gråberg, med seier i Coolmore Matchmaker Stakes med Grafitti og tredje med Chelsea i Champion Classic. Dagen ble for øvrig også svært god for de norske farger.

 

Bilder fra Sverige kan du laste ned gratis her

 -         Dette har jeg drømt om siden jeg var liten. Å vinne det største løpet på min opprinnelige hjemmebane, det kan ikke bli bedre, sa Gråberg.

-         Niels Petersen og eierne i Oslo Racing Stables o IORR Stables var også meget fornøyd.

-         Jeg skrek meg helt hes, men det gjør ingenting nå, sa en meget glad trener etter gevinsten. Førstepremien var på hele en million svenske kroner.

Bank of Burden har nå vunnet Walter Nilsens Minneløp, Valley Chapel Memorial og Stockholm Cup i år, i tillegg til flere knallsterke løp. Det er en sterk kandidat til årets hest i 2011.

 

En av de aller råeste finisher vi har sett på svært lenge, ble vi vitne til i Täby Open Sprint. Giant Sandman (Rune Haugen/Rafael Schistl) lå sist i svingen og blant de siste ut på oppløpet. Da satte Schistl inn turboen, og da gikk det unna. I god tid før mål var det avgjort, og nå er det bare å fastslå at Giant Sandman er en sprinter av ypperste merke. Det er bare å glede seg til fortsettelsen. Hansinger (Cathrine Erichsen/Espen Ski) gikk som vanlig et meget bra løp på Täby til tredje.

-         En hest som betyr utrolig mye for meg. Han ble matchet mot klasseløpene i fjor, men han sto ikke Derbydistansen. Nå går vi for et løp i Newmarket 3. oktober, det skal bli spennende, sa Rune etter den flotte seieren.

 

I Coolmore Matchmaker Stakes for de beste hoppene ble det et rivende oppgjør for vår stjerneduo Grafitti (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) og Entangle (Arnfinn Lund/Jacob Johansen). Sistnevnte var storfavoritt, men kunne ikke stå i mot Grafittis avslutning.

-         Håpet er at 1950 meter var litt for langt for Entangle, sa Gråberg før start, og Grafitti tok seg forbi kort før mål.

En herlig fight fikk vi i hekkeløpet Drottningens Pris. Omoto Sando Arnfinn Lund/Campbell Gillies) måtte gi alt for å beseire Symphonias Maximus i en av de heftigste duellene på hele løpsdagen. Dette var tredje strake seier for Omoto Sando i dette løpet.

Disse hestene var ikke på trippel, men sikret seg premie i de større løpene: Sir Lando (4), Palermo (5), La Zona (4), Hope on Earth (4), Mikkelangelo (4) og Well Fitted (5).

Spillemessig ble det langt mer vrient enn de fleste hadde forutsett. Ingen klarte seks rette i V65.