Wido gir seg som trener på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  12.10.2011
Artikkelbilde

Wido Neuroth gir seg som trener på Øvrevoll!

 

Den snart 63 år gamle treneren har en merittliste å vise til som er intet mindre enn utrolig imponerende.

I mars 1963 kom han til Norge som jockey. Det var trener Arthur Quist på Gardermoen som sørget for at Wido havnet i det høye nord. Hans første jockeyseier fikk han 18. oktober på Wendy, eid, trent og oppdrettet av Quist.

I årene 1966-72 var han hos Arnfinn Lund på Rotnes i Nittedal. Wido var ikke den som var gladest i å bante, så da var treneryrket det som lokket mest. Han fikk lisens høsten 1972 og tok sin første trenerseier i mai 73 med Noble Bleep. Siden er det blitt hele 970 gevinster på Øvrevoll, og med det tallet er han klar toer bak Arnfinn Lund.

Vi må frem til 1977 for å finne hans første klassiske vinner. Greek Song vant 2000 Guineas og var favoritt foran Derby, men han skadet seg dessverre. I noen år slet Wido med å få hull på byllen når det gjaldt Derbyseire, men med triumfen til Trivial Pursuit i 1990 på Jägersro, var gjennombruddet der. På Øvrevoll var det Lorofino som skaffet han den første Derbyseieren. Totalt er det blitt 18 Derbyseire, hvorav utrolige 10 triumfer i Svensk Derby. I 1998 og 1999 vant han Dansk, Svensk og Norsk Derby, i 99 var det Valley Chapel som tok full pott.

Å plukke noen relativt få hester fra stallen til Wido, er ingen enkel oppgave. Fra 80-tallet husker vi fenomenet Wildvogel. Deretter plukker vi fra øverste hylle Kill the Crab, Valley Chapel, Funny Legend og Appel au Maitre. Andre tall som er egnet til å imponere, er 13 championater på Øvrevoll og 12 strake titler som Skandinavias mestvinnende trener. 11 ganger har han vunnet minimum 30 seire på en sesong, og 32 ganger er seierstallet over 20.

 

15. november gir han seg som trener, og til nyttår skal virksomheten på Øvrevoll være avviklet.

Øvrevoll vil komme tilbake med mer stoff senere.