Endelig Triple Crown

Skrevet av Birger Christensen,  06.10.2011
Artikkelbilde
Without Fear

Mange har prøvd, men veldig få har lykkes. Nå klarte Without Fear å vinne 2000 Guineas, Derby og St Leger, det som kreves for å vinne Triple Crown.

-          Jeg hadde tro på det hele tiden. Da Manchester dessverre måtte strykes, ble det jo veldig enkelt. Sunorius vant for 24 år siden. Han var veldig god, men jeg føler meg overbevist om at Without Fear vil bli enda bedre. Har store planer for ham neste år, men kanskje blir det Hurricane-løpning i Sverige 13. november før vi pakker sammen for i år, sa Arnfinn Lund om hesten som har vunnet Svensk Derby i tillegg til den nevnte trippelen.

-          Han har reddet sesongen for meg i år. Å få vinne Svensk Derby, Norsk Derby og St Leger med ham i en sesong som var så trøblete, det er jeg veldig takknemlig for, berettet seiersjockey Fredrik Johansson.

-          Han var litt frisk, trolig fordi det er en stund siden han hadde gått løp, supplerte Fredrik.

-          Det var deilig. Har alltid hatt lyst på Triple Crown og var nær ved for 11 år siden med Barrier Reef. Nå blir det plass i historiebøkene, sa en glad eier Nils Petter Gill.

Jumeirah var nærmest den suverene vinneren, noe som i praksis sikret Lone Bager hennes første championat som amatørtrener på Øvrevoll. Flott levert!

Proud Cash Flow

 

Proud Cash Flow var en del slått i debuten, men nå var det langt bedre takter. Sikker seier ble utfallet.

-          Han er litt sent utviklet, en sterk type som står distansen. Vi ser an litt før vi bestemmer om det blir flere starter i år, sa trener Niels Petersen.

Sophies Love 

V5 åpnet med en overraskende vinner i form av Sophies Love.

-          Hun har slitt litt med dårlig vilje, og dessuten har hun vært litt redd for startboksen. Dette var veldig gøy, men det spørs nok likevel om det ikke blir årets siste løp. Har nemlig ikke bil, sa eier og trener Wibecke Jegard.

Azzah 

Azzah hadde ikke vunnet siden toårssesongen. Nå ble det seier igjen til glede for Lone Bager og sønnen Anders, som vant sitt første løp.

-          Veldig moro å vinne løp. Det ga mersmak, sa Anders etter et fint ritt.

Top Scene 

Top Scene hadde møtt mange gode hester tidligere i år. Nå var motstanden litt enklere, og da ble det seier. Trener Barry McGann tar nå en trenerpause, men vi satser på å se ham på Øvrevoll senere med Top Scene.

Max Manus 

Max Manus og Merseyside Star ga Rune Haugen en dobbel på stallen. Nok en gang gikk det litt fort i front, og dermed kunne de fremste komme bakfra og avgjøre.

Well Fitted 

Well Fitted avsluttet fint til seier i V5-finalen. Dermed ble utbetaling på fire rette i V5. Verdt å merke seg er det faktum at fire V5-løp ble vunnet av treåringer. Ungdommen er nå kraftig på gang, slik de pleier å være på høsten.

-          Han fikk et brist i et ribben, så det tok litt tid før han kom i orden. Nå blir det trolig en finale om et par uker, eventuelt et løp på Täby, fortalte trener Are Hyldmo. Han vant også siste løp med Equito Hill, som dermed ble kveldens siste vinner i suveren stil. Dermed ble det seks treåringer som kom til vinnerpaddocken av syv mulige løp (ett rent toårsløp). Kevin Parkin vant, mens det er Sergio Martin Pacheco som nå leder i kampen om klokka.

Equito Hill 

 

WITHOUT FEAR annen, et par lengder bak lederen. Tidlig i tet da han satte fart på oppløpet. Vant meget enkelt. JUMEIRAH fjerde i siste sving. Avsluttet fint innvendig til plassen nærmest vinneren. LIVINGSTONE tet. Holdt farten inn til tredje. MIKKELANGELO tredje, måtte gi tapt på de siste meterne i trippelkampen.

 

PROUD CASH FLOW tidlig fremme. Holdt et godt tempo og vant sikkert. SUMMERTIME sen ut av boksen. Fjerde i siste sving og avanserte videre til annen. Flott debut. EXTRICATE fjerde, femte i siste sving. Holdt farten og ble tredje på det. Også grei debut. PELAMBRE og ONE nærmest vinneren frem til oppløpet, ga seg noe der. Sistnevnte holdt dog bra til fjerde.

 

SOPHIES LOVE fjerde. Avsluttet fint og sikret karrierens første seier. LOIRE annen. Slo lederen, men ble samtidig passert av vinneren. HABENARIA tet, holdt farten inn til tredje. LITTLE GEORG med fremme til oppløpet, ga seg en del der.

 

AZZAH tredje i svingen. Utfordret lederen og tok seg forbi i god tid før mål. AYLAR annen, tet tidlig på oppløpet. Holdt bra til annen. Fin avslutning bakfra til tredje av HALLINGDAL BLUE. MARIMBA ledet halve løpet, ga seg litt.  

 

TOP SCENE fint med som tredje. Gikk frem midt på oppløpet til sikker seier. THEODERICH litt sent i gang. Avanserte rundt siste sving og spurtet bra til annen. FIGHTING SPIRIT tet, holdt farten fint til tredje. SPORTSCHAU fremme til oppløpet, ga seg en del.

 

MAX MANUS midt i feltet. Frem tidlig på oppløpet, holdt unna helt til målstreken. MERSEYSIDE STAR fjerde, spurtet fint og sikret annen rett før målstreken. ZIWY SKATE beskjedent plassert til midt på oppløpet. Avsluttet fint til tredje. BITTERSWEET, CHORUSSO og TAHAYAB førte an til oppløpet, kunne ikke forsvare seg.

 

WELL FITTED femte. Ventet til oppløpet med å sette inn angrepet, vant greit selv om forspranget skrumpet. NORTHERN PAL sist, kom med en knallspurt til annen. ARTISTIC LIGHT tredje, holdt farten bra og klarte den siste trippelplassen. BIG MASTER og LORD ROSSMO førte an til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

EQUITO HILL fint plassert som tredje-fjerde. Avanserte gjennom siste sving og var helt suveren. MISS MONTANA valgte mye av den samme ruten som vinneren, det ga klar annenplass. RAMBO’S CINDERELLA spurtet greit til tredje. CLAUSES MISTRAL og MY PAL AL holdt lenge fra front i et høyt tempo, men til slutt var det ikke mer igjen på tanken.