Dobbel NM-triumf for Fredrik

Skrevet av Birger Christensen,  27.10.2011
Artikkelbilde
Cassano

Fredrik Johansson vant begge NM-løpene på Øvrevoll torsdag. Både på Cassano og Royal Games ble det klare seire.

 

NM for toåringene endte i en overlegen triumf for Cassano. Som i 2005 da Nablus vant, var det Wido Neuroth, Fredrik Johansson og Stall EOS som sto bak seieren.

-          Dette er en veldig flott hest. Nå skal han gå det svenske kriteriet neste søndag, og det så ikke ut til å være noe problem med å gå på sandbanen, sa en fornøyd trener Wido Neuroth.

Royal Games

Etter en sterk spurt vant Royal Games løpet for treåringene.

-          Han trives tydeligvis godt på sandbanen, der han nå har tatt to strake seire. I tillegg bedømte Fredrik tempoet veldig godt, da det gikk litt for fort i front, berettet trener Are Hyldmo. Den samme Are skal for øvrig trene den eneste galopphesten i prosjektet Folkehesten, og hesten er nå innkjøpt til Øvrevoll. Dette vil vi komme sterkere tilbake til senere.

Cool Water Oasis 

Kvelden åpnet med et maidenløp, hvor Norges-debuterende Cool Water Oasis kjempet seg forbi Silvana.

-          Har hatt henne en måned på stallen, og det har vært en positiv opplevelse. Hun kommer til å starte utover høsten så lenge alt går bra, sa trener Annike Bye Nunez.

Northern Pal 

Northern Pal er en av de nyttigste norskfødte hestene på banen. Skal gjerne ha relativt små felter og er best på sand, sa trener Niels Petersen for en del tid tilbake. Nå var det lite felt og sandbane, og da kunne årets andre seier bokføres.

Requested 

Requested hadde hatt en litt trøblet sesong foran amatørenes klokkeløp. Men godt understøttet av Lea Olsen satte Swartling-hesten feltet på plass. Det er nå meget jevnt foran det avgjørende løpet om to uker.

Equito Hill

Forrige gang vant Equito Hill med 22 lengder. Nå ble det nesten like overlegent, og dermed må han opp en klasse eller to. Men det er langt fra utenkelig at Equito Hill kan følge med et stykke oppover i klassene.

 

DD-løpene ble begge vunnet av Are Hyldmo og Dullio da Silva. Archived var nå nede på 76 i formtall, og da passet det å ta årets første seier.

-          Han sto fint til denne gangen, så det var ikke noe sjokk. Men vi har tro på at det kan bli bra fremover, kanskje blir det en tur eller to til Täby, sa Are.

Archived

 

 

COOL WATER OASIS tredje rett bak lederparet. Gikk frem til lederen midt på oppløpet og koblet et lite, men sikkert grep. SILVANI i tetparet. Kjempet flott helt inn til klar annen. BENTLEY i par nummer to sammen med vinneren. Avsluttet ok til tredje. SORAYA tet, holdt fint og var ikke langt fra trippel.

 

CASSANO i par nummer to. Gikk frem tidlig på oppløpet til suveren seier. CAMOMILLA tet. Holdt stand til vinneren kom. Samlet seg fint og klarte annen. Fin spurt til tredje av CINCINATTI, mens SIENNA skuffet litt fra posisjon helt fremme til oppløpet kom til syne.

 

ROYAL GAMES midt i feltet. Satte inn støtet da det gjensto 200 meter, avgjorde på enkleste vis. MILLY fremme hele veien, holdt meget bra til annen. MAX MANUS fint med som fjerde, tredje i siste sving. Så skummel ut, men gikk mest på det jevne til tredje. HEATHER HONEY førte an til siste sving, hadde da gjort sitt. RED EISHIN tredje, hadde ikke noe ekstra denne gang.

 

NORTHERN PAL lenger fremme underveis enn han pleier. Fjerde mot siste sving og ut på oppløpet. Avgjorde greit da han angrep med drøyt 200 meter igjen. MIKKELANGELO fremme hele veien. Holdt meget bra til annen. Også HOT WING holdt seg i tetbildet, klarte en fin tredje og gikk bedre enn på lenge. PILGRIM var med blant de fremste lenge, kunne ikke forsvare stillingen på slutten.

 

REQUESTED et stykke bak. Kom med kraftfulle kliv midt i banen og avgjorde greit. AYLAR og BITTERSWEET sammen i tet. Dro unna og ga seg kun for vinneren. De øvrige var i realiteten uten sjanse i seierskampen, men PANNACOTTA avsluttet greit til fjerde.

 

EQUITO HILL flott plassert like bak teten. Satte fart ut på oppløpet og tok en ny suveren seier. HAKUNA MATATA fint med hele veien. Gjorde sitt beste løp siden april og tok en fin annenplass. SEND AN INVITATION avsluttet som vanlig bra til tredje, mens RIVER LANDING og HIDDEN SECRET ga seg fra front. HEAD ABOVE CLOUDS så skummel ut, men det bet ikke på oppløpet.

 

ARCHIVED fint med som fjerde. Gikk frem og overtok teten ved veien. Ble angrepet bakfra, men holdt unna. NATANIEL avventet et stykke bak. Spurtet flott til annen, ikke mye slått. SYMBOL OF GOLD tredje, satte fart rundt siste sving. Virket seiersfarlig, men det ebbet litt ut. ILLUSIVE SPIRIT og ONE COOL BUCK tet, ga seg før oppløpet.