Dingle View en topp sprinter

Skrevet av Birger Christensen,  19.10.2011
Artikkelbilde
Dingle View

 

Dingle View er uten tvil en av de beste sprinterne i Skandinavia. At hun tapte forrige starten på Täby, kom nok først og fremst av at 1600 meter er litt i lengste laget for å være perfekt. På årets åtte gressløp er det blitt fem seire og tre andreplasser med sølvet i Täby Open Sprint som toppen. Onsdag ble Øvrevolls 3-årssprint en formalitet, da Dingle View ble den første hoppe til å vinne løpet.

-          Hun har innfridd alle de forventningene vi har hatt til henne. Nå tror jeg vi satser på vinterhvile, så har vi en topp hest neste sesong, sa trener Bent Olsen.

 

Professor Higgins

Årets siste hekkeløp var samtidig årets siste gressløp. Novisefinalen ble et greit bytte for Professor Higgins.

-          Han var god annen i Champion Hurdle, men enda bedre nå. Tror det skal bli veldig mye moro med ham neste år neste år, sa Niels Petersen.

Championatene på hinder gikk til Rune Haugen og Henrik Engblom

Minnie McGinn.

 

Annike Bye Nunez hadde en flott lunsj på Øvrevoll onsdag. I V4 ble det en sterk dobbel med Minnie McGinn og Tumaco. I tillegg var toårige Red Hearts nær ved å gå til topps.

Minnie McGinn var den største favoritten innenfor V4-spillet. Hun innfridde da også til fulle.

-          Det er ikke så ofte at en hest tar fire strake seire på Øvrevoll. Derfor var jeg litt spent, men hun er nok en hest med en viss kapasitet. Kanskje kan det rekke enda en bit til, undret trener Annike, som også fikk tredjeplass med William Hepburn.

-          For å være helt ærlig, ble jeg veldig overrasket over Tumaco. Han hadde satt vinterpels og så bedrøvelig ut. Men underlag og distanse passet, og da gikk det bra likevel. Han blir nok å se på Øvrevoll i 2012 også, for dette er en hest som betyr mye for meg, avrundet Annike.

Tumaco

 

Beat Baby

V4-spillet åpnet med seier til Beat Baby. Han spurtet sterkt og tok en ganske sikker seier.

-          Dette er en hest med meget fin avstamning. Han er sent utviklet og har slitt med en del småskader. Dermed var dette kun hans fjerde start i år. Tror vi kan få en del moro med Beat Baby neste år, sa deleier og assisterende trener Morten Buskop.

Delily 

I finalen av V4 ble det en duell mellom Delily og Pannacotta. Etter et flott ritt av Madeleine Haugland kunne førstnevnte triumfere.

-          Delily er alltid i pengene når hun er i orden. Nå ble det en kjærkommen seier. Hun skal ut i et amatørløp allerede om en uke, sa trener Hanne Rådstoga.

Greys Electra 

Toårsløpet ble en fartsfylt affære. Mellom de tre beste skilte det ikke stort, men Grey’s Electra klarte å innfri favorittstempelet.

-          Vi tenkte først at vi skulle pakke henne inn for vinteren etter løpet på Täby. Men dette så ut som en fin oppgave for henne, så vi tok med oss det før vi avsluttet, fortalte Rune Haugen, som har handlet inn ni åringer allerede foran neste sesong.

Cool Match 

Cool Match tok en sterk seier tross toppvekt. Han er ikke lengre så avhengig av teten for å ville kjempe til målstreken.

-          Han har begynt å skjønne litt mer av hva det går ut på. Det er positivt, sa trener Cathrine Erichsen etter den tiende seieren til Cool Match.

 

 

BEAT BABY litt sen ut av boksene. Kom fort midt i banen og tok en ganske sikker seier. ALIGHT lengst fremme av de innvendige hestene. Holdt unna i kampen om annen. SIMIAN ikke av de raskeste av gårde. Spurtet meget bra og knep tredje på streken. AARON’S WAY og LIGHT THE FIRE førte an til veien, holdt godkjent til de to siste premiene.

 

MINNIE MCGINN femte, fint plassert i det høye tempoet. Frem til lederen midt på oppløpet og avgjorde sikkert. FIGHTING SPIRIT i tetparet. Holdt flott og ga seg ikke uten sverdslag. WILLIAM HEPBURN som vanlig rolig fra start. Fikk en litt drøy sistesving, men kom fint igjen på oppløpet. HEATHER HONEY tet til siste sving, hadde da gjort sitt. CHORUSSO tredje, holdt farten fint til mål.

 

TUMACO fint med som fjerde i svingen. Gikk ut til gjerdet og holdt unna med liten margin. PILGRIM valgte samme rute som vinneren. Kjempet om seieren helt frem til målstreken. SIMBAD frem innvendig, tredje i svingen. Gikk innvendig og var helt fremme og kjempet om seieren. MAGIC CLOUD tet i godt tempo, holdt fint til fjerde. Også TATOOSH bra med, fikk den siste premien.

 

DELILY tidlig fremme i tetpar. Ingen kom fort nok bakfra, og hun slo nærmeste konkurrent i finishen. PANNACOTTA også i tet, så ut til å vinne, men ble nedkjempet kort før mål. Fin spurt til tredje av PHILI BOY, som slo ZIRKON på streken i kampen om den siste trippelplassen.

 

DINGLE VIEW tet. Dro unna i godt tempo og vant såre enkelt. THE SYDNEY ARMS femte, avsluttet meget godt til annen. EDGE OF ETERNITY tredje, annen tidlig på oppløpet. Prøvde seg, men måtte nøye seg med tredje. KARAKORUN annen til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

GREY’S ELECTRA tidlig fremme. Hadde et grep ut på oppløpet, men mistet forspranget ved å gå ut til gjerdet. Kom tilbake og seiret knepent. RED HEARTS fjerde. Kom fint frem innvendig og var nær ved å knipe seieren. EXTRICATE tidlig fremme i tetbildet. Kjempet flott helt til målstreken, en fin sprinter.

 

COOL MATCH tredje, annen ut på oppløpet. Kjempet flott og koblet et sterkt grep siste 100. REACHING NIRVANA annen, tet i siste sving. Fightet fint og fikk annen på det. LUCKY LUCIONI spurtet sterkt til tredje, mens SILOUETTE ga seg mye fra front.

 

PROFESSOR HIGGINS annen, tet runden fra mål. Ble angrepet, men holdt unna helt til målstreken. EMPEROR femte, ventet til midt på oppløpet med å sette inn støtet. Flott spurt til annen. CALVADOS opp på tredje midt i løpet. Holdt denne plassen til mål. MONFALCONE fremme lenge, hadde gjort sitt på oppløpet.