Utsøkte unghester

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2011
Artikkelbilde
Royal Hill

 

Kveldens første løp er et flott løp for våre norskoppdrettede toåringer, som er den yngste årgangen på Øvrevoll. Etter vår oppfatning er årgangen i år klart bedre enn i fjor. Da var Poppi i særklasse, nå ser vi mange mulige topphester i emning.

Mange av hestene møttes i Auksjonsløpet for drøyt to uker siden. Vinneren Brat Camp er ikke med (gikk på Täby søndag), men toeren Second Floor og treeren Messi er på plass. Flere av debutantene var ikke så langt bak og går sikkert frem med løp i kroppen. Hva så med Sienna? Hun var foran Second Floor i siste møte og holdt på å slå Cassano etter det. Kanskje det er Sienna som er hesten å slå for å vinne Rikstotos rekrutteringsløp?

Ingen er vel i tvil om at høsten er på plass. Med den følger mørkere kvelder, og resten av løpsdagen går på sandbanen. Bortsett fra fire gressløp under lunsjløpene kommende onsdag, er det slutt for årets sesong på gresset. Da er det godt å ha sandbanen, som har gjort nytten i 27 år. Et flott sprintløp innleder V5, mens gode milere møtes i finalen. Både sportslig og spillemessig synes vi torsdagens meny holder fin klasse, selv om vi ikke tror på noen gjentakelse av torsdagens utbetaling for fire rette.

Vi passer også på å gratulere Royal Hill, som torsdag gjør sin start nummer 100. Ja, egentlig er det 101, men annenplassen fra åpningsdagen måtte strykes da løpet ble annullert.

-          Vi har hatt ham på stallen siden han var åring. Han lurte oss litt til å begynne med, for i trening ga han inntrykk av å stå distanse. Derfor tok det litt tid før vi forsto at det var sprint som gjaldt. Han er aldri skadet og gjør alltid sitt beste, beretter trener Jacob Hveding Fretheim. At det stemmer er jo det faktum at han vært 50 ganger på trippel et bevis på. Vi kan i farten kun huske Mortens Prospect, Coney Island og Nicki Hill som slår den fasiten. Skulle noen erindre flere ”trippelslukere”, hører vi gjerne om det.

Datteren Marie Fretheim har ridd Royal Hill i 70 av startene, noe som har gitt syv seire. Pascolina Da Costa har vunnet to ganger, mens Manuel Santos var den aller første som lyktes å vinne med Royal Hill.