Spenning i toppen

Skrevet av Birger Christensen,  31.10.2011
Artikkelbilde
Espen rir Minnie McGinn igjen

 

Tirsdag denne uken skriver vi november. Fire torsdagskvelder og en onsdagslunsj gjenstår av årets sesong. Neste uke ser vi på amatørenes kamp om championatet, for da er det samtidig det siste løp i klokkekampen. Denne gang tar vi en titt på striden mellom Per-Anders Gråberg og Espen Ski blant jockeyene. Det blir enten svenskens første tittel på Øvrevoll eller nummer seks for Espen.

Mange vil nok hevde at den kampen er avgjort, men Espen har ikke tenkt å gi seg uten strid. En seier mer enn Per-Anders pr løpsdag gjør susen, og det har skjedd større sensasjoner enn det.

-          Så lenge jeg føler at sjansen er der, skal jeg kjempe. Hadde håpet å ta innpå Per-Anders sist løpsdag, men det ble en seier til hver. Men plutselig kan jeg få en trippel, og da øyner jeg håp. Campanita har jeg ridd mye i trening. Hun kan vinne om hun lærer seg til å forstå hva det går ut på i løpene. Minnie McGinn tror jeg kan klare å vinne, og da kommer hun ut med samme formtall også neste torsdag. Har også litt tro på Rapponghi, og her kan fort Per-Anders være en av de tøffeste i mot med Match Point. Imperial Skylight og River Landing har ikke verdens beste vilje, så vi får finne på noe lurt. Liberty Cash har jeg ridd en gang i år, og da fikk vi annen bak Loire. Føler at det kan bli hva som helst på en slik løpsdag, får håpe at marginene er litt på min side, beretter Espen.

Kveldens hovedbanker blir Equito Hill, og vi lar også Archived stå ugardert. Are Hyldmo tok en fin trippel sist torsdag, og en stall i form er alltid verdt å følge. Equito Hill er halvbror til Equip Hill, som vant Valley Chapel Memorial som femåring. Skulle Equito Hill komme opp på samme nivå, bør det være lenge til det butter for Hyldmos flinke treåring.

Vi passer også på å gratulere paddocksjef Tom Coles, som mandag i denne uka fyller 60 år.