NM et sikkert høsttegn

Skrevet av Birger Christensen,  24.10.2011
Artikkelbilde
Cassano

 

I mange idretter er NM et viktig arrangement. Det å bli norgesmester er et stort mål for mange. På Øvrevoll har vi i over 20 år hatt NM for toåringer, mens treåringene stort sett har måttet kjempe mot eldre og mer garvede konkurrenter. Siden 2005 har imidlertid de treårige fått lov til å ha dette løpet ”i fred”.

Brave Star og Working Class Hero er alene om å ha vunnet både som 2- og 3-åring. Den statistikken blir det ingen endring på nå, siden Poppi ikke er med i år. Første gang toåringene kjempet om NM, ble det seier til Tarah i trening hos Jacob Fretheim. Både Wido Neuroth og Arnfinn Lund har fire seire, og vi tror sjansen er stor for at en av disse topptrenerne vinner for femte gang. Cassano og Sienna er i hvert fall med i favorittskiktet. Niels Petersen har tre hester med i løpet og er også aktuell.

Arnfinn Lund vant det første løpet for treåringene med Groggie i 1989. Siden løpet i mange år var åpent for eldre hester, vant han løpet tre ganger med Nicki Hill. Vi tviler litt på om Ariann kan forlenge seierslisten, i stedet tror vi Are Hyldmo har en god mulighet til å få sitt navn på listen. Med duoen Red Eishin og Royal Games til start, bør det være en meget god mulighet for seier. Også Niels Petersen har en ok sjanse med Milly, og Hallvard Soma har neppe tenkt å gi seg uten sverdslag. Favoritten blir neppe favoritt, men skal regnes tidlig.

Det nest siste løpet i amatørenes klokkekamp blir også spennende. Verken Sergio Pacheco eller Jonna Gustafsson er med, og det gjør utfallet enda mer åpent før det siste løpet. Både Kevin Parkin og Aase Marie Brown har fine muligheter til å forbedre sin stilling, mens Silja Støren er den femte med en reell mulighet for en ny klokke før jul.

Sportslig sett er et finaleløp over 2400 meter i V5-2 verdt å skue. Disse hestene er veldig jevne, og det er ikke lett å sette noen fremfor de andre. Interessant skal det bli å se treåringene Well Fitted og Mikkelangelo mot mer garvede konkurrenter.

Spillemessig ser det ut til å bli en nokså vrien omgang. Særlig synes vi det er vrient å finne en banker å stole på. Det blir sikkert fine penger for fem rette også denne gangen.