Lynrask og lekker lunsj

Skrevet av Birger Christensen,  13.10.2011
Artikkelbilde
Spennende hekkeløp avslutter lunsjgaloppen

 

Onsdag inntar man lunsjen på Øvrevoll. En herlig meny serveres med åtte spennende galoppløp som viktigste ingrediens. Her er det bare å ta for seg. Årets fem siste gressløp avholdes, inkludert finale i novisehekken og gode sprintere i Norsk Jockeyklub 3-årssprint. I den korte historien dette løpet har pågått, har vi hatt topphestene Hansinger, Chicken Momo og Giant Sandman som vinnere. Nå tror vi mest på årets vinner av 1000 Guineas, Dingle View. Skulle hun svikte, kan Edge of Eternity stå klar til å overta. Vi tror uansett det er en god sjanse for at vi for første gang får en hoppe som vinner av dette løpet. Alvin er alene om å forsvare ”guttas” ære.

I hekkefinalen vil nok vinneren av Champion Hurdle, Monfalcone, få mange stemmer. Vi synes det kan være grunn til å advare for Professor Higgins, som viste fine takter i Champion Hurdle. Flere av de øvrige har også yppet seg på slutten, så dette løpet kan bli riktig severdig. Henrik Engblom har vunnet tre av de åtte hekkeløpene som har vært avviklet til nå og blir champion. Til tross for at han har vært i toppen i mange år, er det faktisk kun hans andre tittel på Øvrevoll. Han gikk til topps i 2008, og nå blir det altså en ny og fortjent skalp. Rune Haugen blir trolig champion hindertrener, men Dennis Persson kan teoretisk ta igjen Rune, 109.450 kroner skiller de to.

Det store spillet i dag er V4. Med muligheter for innsatser fra Sverige og Danmark, ligger det mange penger i potten. Ti svensktrente og seks dansktrente hester starter innenfor V4-rammen, og det er positivt for interessen fra våre naboland.

For de som ikke pleier å satse sine kroner i V4, minner vi på at det er en rekkepris på to kroner. Vår erfaring er at dette tilbudet blir stadig mer populært, og ofte er det ganske god utbetaling med tanke på at det kun er fire løp. Vi er rimelig sikre på at vi får sesongens høyeste utbetaling i V4. Med et par av holdepunktene til start senere på dagen, tror vi det må garderes en god del for å sy sammen en bong med fire rette. Kanskje en spleis kan være en god ide?

Da gjenstår det kun å ønske velkommen til en av de mest interessante lunsjmåltider på lenge. Det er servert!