Fenomenal Buick

Skrevet av Birger Christensen,  02.10.2011
Artikkelbilde
William Buick og Dream Ahead slo selveste Goldikove. Foto: Skysports

 

 

William Buick hadde en flott dag på Longchamp søndag. To seire i Gruppe 1-løp ble fasiten, sterke saker! Først vant han med Elusive Kate i Criterium des Pouliches, deretter red han et fantastisk løp på Dream Ahead til seier i Prix de la Foret. De engelske reporterne snakket om en flott jockeyseier for unge Buick.

Like bra gikk det ikke i Prix de l’Arc de Tromphe med Buicks ritt på Masked Marvel. I stedet ble det en klar seier for den tysktrente 3-årshoppa Danedream (Peter Schieger/Andrasch Starke). Det er totalt bare andre gang en tysktrent hest vinner Europas største løp. De tre første hestene i mål var for øvrig hopper. En som også kunne feire var Frankie Dettori som tok sin 500. Gruppeseier! Hesten som ga han denne seiren var Dabirsim for trener C Ferland. Seløpene her

 

 

Suverent av Santos

 

Manuel Santos hadde en fantastisk dag på Klampenborg lørdag. På seks oppsitt ble det fem seire og en tredjeplass! Han vant også hovedløpet, Dansk Kriterium med Silvertown, i trening hos Søren Jensen. Silvertown var tredje på Øvrevoll på den norske Derbydagen.

 

Slutt i Gøteborg

 

De norsktrente hestene hadde ikke dagen da Gøteborg avsluttet sesongen søndag. Ingen av dem klarte en trippelplass, litt skuffende med tanke på at flere var en del betrodd i totoen. Spennende var kampen om jockeychampionatet. Valmir de Azeredo tok en dobbel og sikret seg tittelen foran Per-Anders Gråberg.