Appel Au Maitre blir i Skandinavia

Skrevet av Morten Buskop,  04.10.2011
Artikkelbilde
Appel Au Maitre

    

Appel Au Maitre blir i Skandinavia – ny hingst på Stutteri Hjortebo!

 

Fra og med 2012 vil Appel Au Maitre fungere som ny avlshingst på Stutteri Hjortebo.

Stall Perlen vil fortsatt være eier av hingsten.

 

Stall Perlen har utviklet et særdeles attraktivt bonusprogram for fremtidens avkom etter den meritterte Champion-hingsten!

 

NOK 100.000 til beste avkom etter Appel Au Maitre i de tre Skandinaviske Derbys fra og med 2016.

 

Vedr bonusordningen: Det vil bli utbetalt NOK 75.000 til eier og NOK 25.000 til oppdretter av best plasserte avkom etter Appel Au Maitre i de tre Skandinaviske Derbys fra og med sesongen 2016. Dette gjelder uansett plassering i løpet.

”Vi håper dette blir et godt incentiv med tanke på å gå til Appel Au Maitre med sin hoppe, her er du garantert interesse på alle auksjoner hvor ditt avkom måtte dukke opp.”

 

Det er med stor glede vi i dag kan meddele at Appel Au Maitre blir i Skandinavia. Selv etter stor interesse for hingsten fra Frankrike, Russland, Brasil og land i det fjerne Østen, har Stall Perlen valgt å takke nei til attraktive tilbud og bestemt seg for at hingsten blir i Skandinavia.

 

Det er etablert en samarbeidsavtale mellom Stall Perlen v Bente & Magne Jordanger og Skandinavias ledende oppdrettere Stutteri Hjortebo v Jette & Søren Hjorth Jensen. Appel Au Maitre er i disse dager på vei fra Wido Neuroths stall på Øvrevoll til Bjerringbro i Jylland, hvor han fra nyttår er klar til å starte sin nye karriere som avlshingst hos Stutteri Hjortebo.

 

Beslutningen om å beholde hingsten i Skandinavia, og i tillegg etablere den meget attraktive bonusordningen, er kommet i stand fordi Stall Perlen ønsker å bidra til avlen og galoppsporten i Skandinavia.

”Vi ønsker å gi noe tilbake til denne fantastiske sporten, som har gitt oss så utrolig mange gleder gjennom årene, og når vi nå har bestemt oss for å beholde Appel Au Maitre her i våre breddegrader, ja så var valget av stutteri ikke så vanskelig. Stutteri Hjortebo har gjentatte ganger vist at de kan føre frem nye solide hingster, og dessuten har de jo vært det klart beste stutteriet i Skandinavia i mange år nå” sier Bente & Magne Jordanger.

 

Appel Au Maitre tegner til å bli et meget godt bidrag til den Skandinaviske hingstebestand. Hans tøffhet og holdbarhet er upåklagelig. Som løpshest var han ”outstanding”. Han har blått blod gjennom sin mor Rotina (e Crystal Glitters) som har avlet: Gr 1 vinneren Belle Et Celebre (e Peintre Celebre), den dobbelte Gr 2 vinneren Whortleberry (e Starborough), den tredobbelte Gr 3 vinneren og Gr 2 plasserte Valentino (e Valanour), samt ytterligere ”Black Type” vinnere …

 

I tillegg til Appel Au Maitre selv, som vant fire Gr 3 løp, har to Gr 1 plasseringer, samt en Gr 2 plassering, i tillegg til flere Listed seire. Totalt 12 seire på 26 starter og € 876 602 innløpt.

 

Bedekningsavgiften for Appel Au Maitre er for sesongen 2012 satt til DKK 2.000 ved bedekning og DKK 8.000 pr 1. oktober.

 

Kontakt:

 

Stallion Manager, Morten Buskop, EPOST eller telefon 0045 26 95 01 34

 

Stutteri Hjortebo, Søren Hjorth Jensen, EPOST eller telefon 0045 40 88 27 11

 

Stall Perlen AB, Magne Jordanger,   EPOST