Appel + Theatrical er sant

Skrevet av Birger Christensen,  14.10.2011
Artikkelbilde

 

 

Tidlig neste år vil Theatrical Award bli bedekket med Appel au Maitre! Det kan bli et føll som vil bli fulgt med en viss interesse.

-         Det stemmer, bekrefter Michael Taylor med entusiasme i røsten.

-         Dette er noe vi har stor tro på. Når føllet blir født i 2013, tar vi det med hjem til Norge så tidlig at det blir norskoppdrettet. Vi er veldig spente og håper alt vil gå bra, beretter Taylor.

Vi skrur tiden tilbake til Derbydagen i 2008. Da vant Appel au Maitre en klar seier i Marit Sveaas’ Minneløp. En drøy time senere gikk Theatrical Award til topps i Norsk Derby. Ett år senere så vi frem til duellen i Marit Sveaas’ Minneløp mellom Appel au Maitre og Chicken Momo. Svaret ble Theatrical Award.

-         Hun var den første som slo Appel au Maitre på Øvrevoll, og i begge møtene har hun slått storstjernen. Theatrical Award var nummer to og Appel au Maitre nummer tre i Stockholm Cup i fjor bak Mores Wells. Flere ganger møttes de ikke.

Stevnemøtet kommer til å skje på Stutteri Hjortebo i Danmark. Der er nå Appel au Maitre allerede på plass. Vår store stjerne vant Norsk og Svensk Derby, Marit Sveaas’ Minneløp og Stockholm Cup to ganger. I tillegg gikk han en rad glimrende løp i Tyskland. Nå blir det spennende å se om suksessen blir like stor i avlsboksen.

-         Jeg drar ned til stutteriet om et par uker. Skal hente et par åringer fra Hjortebo, og da får jeg også sjansen til å se på forholdene. Det gleder jeg meg stort til, fortsetter Taylor.

Sikkert er det i hvert fall at hvis føllet arver talentet til sine foreldre, da har vi noe å se frem til!