Sirkusnummer av Madeleine

Skrevet av Birger Christensen,  23.11.2011
Artikkelbilde
Fra sjette løp 23. november

 

En episode i siste sving i sjette løp onsdag, ble mye omtalt. Espen Ski satt på ledende Hot Wing, mens Madeleine Haugland satt utvendig på Rapponghi. Trolig følte Espen at Rapponghi kom for nær sin hest, men helt klart er det at han ga Madeleine en kraftig dytt. Sistnevnte gjorde et akrobatisk nummer da hun som en sirkusartist lyktes i å holde seg i salen etter å ha hatt begge beina på høyre side. Deretter satte hun fart og vant løpet klart. 

 

Les voldgiftsrapporten her

 

Se løpet her(løp 6)

 

 

 Rapponghi

Det er ikke så ofte en hest klarer å vinne seks løp på Øvrevoll i løpet av en sesong. Men det klarte Minnie McGinn med sin seier i V4-1. Det mest imponerende er at den første seieren kom så sent som 8. september.

-          Det har vært et lite eventyr. Hun har imponert både på 1100 og 1600 meter, men nå er det nok ikke så mye mer å gå på når det gjelder formtall. Uansett fortjener hun vinterhvile, syntes trener Annike Bye Nunez.

Espen Ski har vunnet alle de seks løpene med Minnie McGinn. I så måte har hun vært et viktig bidrag i Espens harde kamp for å komme à jour med Per-Anders Gråberg.

Minnie McGinn

Are Hyldmo har hatt en strålende avslutning på sesongen. Ikke minst har DD-løpene vært hans domene. Seks av de siste ti løpene i DD-veddemålet har gått til Stall Hyldmo.

Denne gang het vinneren Majestic Song. Han ble ridd av den dyktige lærlingen Duilio da Silva.

-          Det gikk bra på våren, men så kom en down i sommer. Nå er formen tilbake, så nå kunne sesongen vært enda lengre, sa Are.

Majestic Song

Den store smellen kom i V4-3, der Lord Rossmo vant til årets høyeste vinnerodds. Etter et fint ritt av Helena Rosén kneblet han ledende Big Master.

-          Han var ikke mye å se på tidlig i år. Lord Rossmo må ha dagsformen på plass, da er han ikke så verst, sa trener Arnfinn Lund om hesten som ble solgt for et par uker siden og nå står på Årnes. Sistevalget gjorde at V4-verdien gikk opp nesten 70 ganger!

Lord Rossmo

I siste avdeling av V4 hadde Lone Bager fire hester til start. Nobel Penang var best og tok sin andre strake seier. Sergio Martin Pacheco ble tredje på Liberty Cash, og han gikk dermed til topps i Øvrevoll Hestesport Cup.

Nobel Penang 

To løp etter seieren med Lord Rossmo, var Arnfinn Lund tilbake i vinnerpaddocken. Seieren med Alight i supersprinten var ikke like overraskende.

Alight 

-          Hun har hatt en flott sesong med fem seire. Distansen er et problem, for årets seire har kommet på 900 meter og nedover. Vil gjerne at hun skal vinne et Listed-løp neste år, for det vil øke avlsverdien merkbart, fortalte Arnfinn. Vår nestor vant også siste løp med Adore Me, som avsluttet flott i toårsløpet.

Adore Me

 

MINNIE MCGINN midt i feltet. Avanserte utvendig mot siste sving og ble lagt i angrep. Avgjorde sikkert. MOHIKAN i baktroppen. Spurtet flott ute i banen til en fin annenplass. Også MERSEYSIDE STAR avsluttet bra til tredje. SPORTSCHAU, COOL MATCH og MOST WANTED dro opp tempoet, men det buttet på oppløpet. EKO MIRABELLE så skummel ut, men det stoppet litt helt på slutten.

 

MAJESTIC SONG meldte seg på før siste sving. Tet tidlig på oppløpet og dro av gårde til suveren seier. IMPERIAL SKYLIGHT midt i feltet. Nærmest vinneren siste 200, klar annen. Brukbar avslutning til tredje av WILLIAM HEPBURN, dog uten sjanse til bedre enn tredje. HAWKLEAF FLYER og SUMMER PARTY førte an, begge ga seg mye.

 

LORD ROSSMO annen, etter hvert opp utvendig leder. Kjempet strålende og tok seg forbi kort før mål. BIG MASTER tet. Holdt bra, men kunne ikke svare på vinnerens siste rykk. MILLY midt i feltet, frem som fjerde i siste sving. Gikk bra helt til mål og sikker tredje. EQUITO HILL fjerde, hadde ikke sin vanlige spurt å by på denne gang.

 

NOBEL PENANG fint med, treer i svingen. Kom frem til lederen og fikk et lite overtak. Holdt unna til seier. GUCCI LORENZO et stykke bak. Avsluttet meget bra til annen. LIBERTY CASH tet. Fikk et overtak, men det ebbet litt ut. Dog sikker tredje. AZZAH var med til oppløpet, 77 kilo ble nok litt for drøyt.

 

ALIGHT tidlig fremme. Beholdt sitt lille overtak helt til målstreken. TICMOSIC også bra med. Angrep hele veien, men kom ikke forbi. CAVORTING godt med hele veien, ikke mye slått. LIGHT THE FIRE treg ut av boksen. Nærmet seg noe, men dette er ikke distansen for å være sen i gang.

 

RAPPONGHI fremme i tetpar. Madeleine Haugland måtte være sirkusartist i siste sving da hun holdt seg på hesten. Gikk deretter frem til sikker seier. LAZY LORD avsluttet sterkt til annen fra de bakre rekker. TUMACO i annet par, gikk greit til tredje. HOT WING ledet til siste sving, ga seg mye.

 

ADORE ME et stykke bak. Avsluttet flott til seier ute i banen. CAVE MAN midt i feltet. Passerte de ledende, men kunne ikke svare vinneren. CHICA CHICA BONITA avsluttet også bra til tredje. Trioen SECOND FLOOR, AMENINA DE ILHA og VORTEX førte an, men alle ga seg.