Krigerske vinnere

Skrevet av Birger Christensen,  10.11.2011
Artikkelbilde
Cincinnatus

Cincinnatus var en romersk krigskjempe som levde noen hundre år før Kristus. Max Manus er mer kjent for oss fra andre verdenskrig. De firbente med disse navnene kriget seg til fine seire på Øvrevoll torsdag for Rune Haugen og Jacob Johansen.

Max Manus

Vi har sett mange lovende norskfødte toåringer i år. Torsdag var Cincinnatus best. Han seiret i debuten, og nå kom den andre seieren.

-          Det er ekstra gøy siden det er mitt første oppdrett, berettet eier Roar Hoel. Han har to søsken som det skal bli spennende å følge, sa Hoel.

River Landing

River Landing har i likhet med Fair Flair og Bittersweet hatt en flott sesong for Pål Jørgen Nordbye. 11 seire på Øvrevoll i tillegg til to triumfer i Gøteborg er fine tall.

Home Straight 

 

Home Straight vant sist torsdag. Selv om han møtte tøffe konkurrenter, klarte han å kjempe seg forbi til seier. Helena Rosén red sitt første løp som lærling, og det kunne ikke ha gått bedre.

-          Det er sprint og dirt track som gjelder, så det blir nok i hvert fall ett løp til. Morsomt å se at Helena red så bra, skrøt Are.

Zuperzebranzozo

 

Amatørløpet endte i en knallhard finish mellom Zuperzebranzozo, Zavann Zaid og Hakuna Matata. Førstnevnte vant, og Josefin Landgren fikk dermed sin første seier på Øvrevoll. Sergio Pacheco ble toer, og dermed er det han som kan glede seg over ny klokke. Han endte på 46 poeng, mens Aase Marie Brown ble toer på 38 poeng.

Nobel Penang 

 

Det var mange tette finisher denne kvelden. En av dem var striden mellom Nobel Penang og Liberty Cash. I det siste galoppsteget maktet Cathrine Weilby å kaste seg foran med Nobel Penang.

Favoritten Minnie McGinn avsluttet løpsdagen med en fin seier. Dermed er Espen Ski nå kun fire seire bak Per-Anders Gråberg. Minnie McGinn skal ut i lunsjløpene 23. november, og med ny seier kan hun bli årets mestseirende hest.

Minnie McGinn 

CINCINNATUS avventet bak til midt på oppløpet. Satte inn en spurt som ga en sterk seier. SHABBY CHIC også rolig i første halvdel. Spurtet bra og nådde annen på målstreken. SECOND FLYER tredje. Så skummel ut, men tapte annenplassen på det siste steget. AMENINA DE ILHA og ONE førte an til oppløpet, kunne ikke forsvare seg helt til mål. SIENNA fikk et fint løp innvendig, men hadde ikke noe ekstra å by på.

 

RIVER LANDING tok det rolig innvendig. Kom med en fin spurt og nådde frem til seier. NOMINE DE JOUR fremme hele veien. Forsøkte å stikke, men ble innhentet siste 100. Likevel positiv. NAJA tredje, angrep i siste sving. Holdt bare farten. SESSAMY førte an og holdt bra.

 

HOME STRAIGHT fint med som tredje. Kjempet helt inn og fikk overtaket kort før mål. ALIGHT tidlig til tet. Holdt meget bra og var kun knapt slått. FEMALE SPRING hadde langt frem da oppløpet startet. Spurtet bra, men kunne ikke rekke helt frem denne gang. TICMOSIC tet til oppløpet, ga seg.

 

MAX MANUS fint med midt i feltet. Satte inn spurten tidlig på oppløpet og vant enkelt. ROYAL GAMES sjette i siste sving. Spurtet fint og tok seg opp på annen. COOL WATER OASIS avventet bak. Avanserte mot siste sving og avsluttet greit til tredje. ARIANN og FAVORITTEN dannet tetpar lenge, begge hadde gjort sitt på oppløpet. SYMBOL OF GOLD så farlig ut tidlig på oppløpet, men det ebbet litt ut.

 

ZUPERZEBRANZOZO avventet midt i feltet. Kom med en sterk spurt og kastet seg frem i en tett finish. ZAVANN ZAID tredje, opp på annen i siste sving. Overtok ut på oppløpet og fikk et overtak. Måtte gi seg i det siste galoppsteget. Bra spurt bakfra av HAKUNA MATATA til tredje, mens EXTREME NORTH ga seg fra tet.

 

NOBEL PENANG rolig innledning. Kom med en sterk spurt og knep seieren i det siste steget. LIBERTY CASH tidlig fremme. Kjempet flott, men måtte gi seg rett før mål. LAGOA DO PAU avsluttet fint til tredje, mens PANNACOTTA og STAR QUEST ga seg. Sistnevnte tapte en del i starten.

 

MINNIE MCGINN avventet lenge et stykke bak. Satte fart midt på oppløpet, og da gikk det unna. Klar seier. TAHAYAB med som tredje fra ytterspor. Holdt farten meget bra til annen. Sterk spurt bakfra av PROMISE til tredje, mens ROYAL HILL, AYLAR og HABENARIA var i tetbildet frem til oppløpet.