Knallhard kamp om klokka

Skrevet av Birger Christensen,  07.11.2011
Artikkelbilde
Zen Cat og Kevin Parkin 25 august

 

Amatørene på Øvrevoll kjemper en hard kamp om Hesteeierforeningens gjeve klokke. Torsdag er det finale med det siste av totalt fem løp i serien.

Teoretisk kan hele seks ryttere smykke seg med ny klokke. Sergio Pacheco, Aase Marie Brown og Kevin Parkin ligger best an. Vinner Sergio eller Aase Marie, er saken klar. Da kan de ikke hentes inn. Skulle Kevin seire på William Hepburn, må de to øvrige nevnte være helt i toppen for å slå Kevin. Jonna Gustafsson, Federico Navarro og Silja Støren kan også vinne, så man skjønner at det vil legges ned mye krefter for klokka.

Når det gjelder hvem som skal bli champion blant amatørene, er det heller ikke avgjort. Kun seire tatt i amatørløp teller, og da står Kevin Parkin med fire triumfer (seieren med Cool Match kom i proffløp). Alle de fire gjenstående løpsdagene har amatørløp på menyen, så intet er helt avgjort. Dog må de nærmeste konkurrentene til Kevin Parkin vinne tre av fire løp, så sistnevnte er relativt klar favoritt.

 

En annen fight som går gjennom hele sesongen, er ”Årets tøffing”. Her samler man poeng etter hvor mange hester man har bak seg i løpet. Vinner din hest i et felt på 12 hester, er det 11 hester du har slått, og da er det 11 poeng å hente. På side 7 i dette programmet står det en oversikt over stillingen, og den forteller at det er en jevnere og tøffere strid enn noensinne. I forkant av siste løpsdag vil vi komme tilbake til hvilke hester som fortsatt kan gå til topps.

Øvrevoll Hesteeierforenings Vandresverd er et populært løp på høstparten. Det er forbeholdt de norske toåringene, som har mange fine oppgaver. I fjor vant Favoritten, som da var i trening hos Niels Petersen og ble ridd av Per-Anders Gråberg. Duoen kan sammen med Nagell-Erichsen feire en ny triumf i år med Camomilla. Hun ble sist annen bak Cassano i NM, og sistnevnte prioriterte det svenske kriteriet. Det gjør løpet jevnt, og kanskje er det Second Floor sin tur til å besøke vinnerpaddocken.

Det er etter vår oppfatning en vrien dag spillemessig. Både i V5 og trippelspillet er det utfordringer, og trolig blir det flere fine utbetalinger. Øvrevoll er stedet om man vil oppleve nøtter allerede i november.