Husker du Gaybur?

Skrevet av Birger Christensen,  14.11.2011
Artikkelbilde
Trond Jørgensen red Gaybur

 

Torsdag markerer vi et litt spesielt jubileum på Øvrevoll. Da er det på dagen 25 år siden Gaybur gikk sitt eneste løp. Her får du historien:

 

Gaybur var en traver med spennende stamme, Tibur – Gayonowa. Problemet var at han i trening alt for ofte slo over i galopp. Riktig fort gikk det i feil gangart, og dermed dukket ideen opp om å starte på Øvrevoll. Den tidligere stortreneren Åge Paus hadde Gaybur i en måneds tid, trente ham i startboks og mente at nå var tiden inne for å prøve ham i løp. Trond Jørgensen fikk oppdraget som jockey, og interessen var stor. ”Halve Bjerke” var på plass, og lenge var han favoritt i vinnerspillet. Da starten gikk, sto Gaybur i 3.6 i odds som nestfavoritt.

-          Da de andre cantret til start, gikk Gaybur over i trav. Fra start i det 2300 meter lange løpet, la jeg meg bak – og ble der. Han hadde ikke fart til å holde følge i de kortere løpene, og lengre distanse ble rett og slett for langt. Så det ble en kort karriere, mintes Trond.

I trav regner man tider i kilometertid. Vinneren Mister Macaw hadde 1.07.3 pr kilometer, mens Gaybur kom i mål på 1.15.7. Men stor oppmerksomhet fikk han i hvert fall.

Torsdag tror vi på en fin utbetaling i V5. Ikke minst synes vi det er vrient å finne en banker, og i de fleste løpene kan man trenge en del streker. Vi landet til slutt på Big Master som vårt forslag til alenestrek, for distanse og underlag er etter vår mening perfekt.

 

Amatørene på Øvrevoll har mange fine oppgaver. Nylig ble klokkekampen avgjort, og nå venter helgeopphold på hotell. Det er fem mulige kandidater til å vinne oppholdet, et fint tiltak for våre ivrige amatører. Lederen Cathrine Fortune rir ikke i løpet, så hun er avhengig av at hennes hardeste konkurrenter ikke gjør det alt for bra.

 

Vi minner på at det i neste uke er årets nest siste løpsdag. Den går i dagslys onsdag 23. november, før det hele avsluttes som kveldsløp på julemånedens første dag. Deretter er det bare å lade opp til sesongen 2012.