Fullklaff for Wido og Fredrik

Skrevet av Birger Christensen,  06.11.2011
Artikkelbilde
Foto Stefan Olsson

Det gamle radarparet Wido Neuroth og Fredrik Johansson hadde en fantastisk dag på Jägersro søndag. På tre forsøk ble det tre flotte seire for duoen, med Cassanos seier i det svenske kriteriet som høydepunktet.

Cassano lå i dragsuget bak ledende Silvertown i kriteriet. Da Fredrik angrep ut på oppløpet, var løpet raskt avgjort. For Stall EOS ble det seier nummer to i løpet, da Ilo gikk til topps for fem år siden. Wido tok sin femte seier siden vi gikk inn i nytt millenium, et nytt kapitel i boka om hvor seiersrik Wido har vært på Jägersro.

De to andre seirene kom med lovende Vivere Cosi samt Saddle the Storm. Sistnevnte tapte mye i starten, men avsluttet strålende til seier.

Cassanos seier var verdt 250 000 svenske kroner, og totalt bokførte den vinnende trioen 320 000 kroner.

 

Norsk trenerdominans

 

De norske trenerne dominerer stort i Skandinavia. Niels Petersen er suveren i år, mens Arnfinn Lund er nummer to og Wido Neuroth nummer fire. Petersen nærmer seg ni millioner svenske kroner (summene er oppgitt i den valutaen) inn på stallen i år og er nesten tre millioner foran Lund.

Listen går ned til ”Top 40”, og øvrige norske trenere er inne på listen:

Rune Haugen (8), Cathrine Erichsen (12), Are Hyldmo (17), Michael Taylor (28), Hallvard Soma (29), Isidro Vergara (38) og Pål J Nordbye (39).

 

Schistl gir pluss

 

Tenk deg at du spiller ti kroner på en jockey på Øvrevoll i hvert løp han eller hun starter. Blir det pluss eller minus? For de fleste blir det selvsagt minus, men hadde du valgt deg Rafael Schistl som ditt objekt, hadde overskuddet blitt 464 kroner. Pluss ville også Manuel Santos og Mette Hanssen gitt. Amatørene Kevin Parkin og Aase Marie Brown hadde også sørget for noen kroner den rette veien. Jockeyene i toppen hadde gitt minus, men de vinner til gjengjeld oftere med favoritter. Det er jo ganske viktig det også.