Frisk fight før middag

Skrevet av Birger Christensen,  17.11.2011
Artikkelbilde
Per-Anders Gråberg leder championatstriden, men rett bak lurer Espen Ski

 

For at ingen skal være i tvil, det er onsdag og lunsj som gjelder på Øvrevoll. Første løp går allerede kl 12.15, så det nytter ikke å somle med spillet. På årets nest siste løpsdag er det mye som er avgjort i kampen om de forskjellige championatene. Men Espen Ski har fortsatt ikke gitt opp å ta igjen Per-Anders Gråberg som mestseirende jockey, og i så måte er onsdagen en meget viktig dag.

Espen ”varmer opp” med Minnie McGinn og Imperial Skylight før Per-Anders setter i gang. I tur og orden er duellene Marked by Zorro – Milly, Ticmosic – Light the Fire, Hot Wing – Buen Rumbero og Second Floor – Camomilla. I de tre siste oppgjørene har vi tippet de to som første og annen, og disse duellene kan fort avgjøre tittelkampen. Blir det Gråberg for første gang på Øvrevoll eller Ski med sitt championat nummer seks?

Et løp som vi alltid ser frem til, er supersprinten, 402 meter eller en kvart engelsk mile går unna på rundt 22 sekunder. Da er det selvsagt ikke rom for å bomme i starten, slik Light the Fire gjorde det i fjor høst. Uansett er dette et utrolig artig løp å se på. Vi anbefaler publikum å gå ned til gjerdet, for da får man et bedre inntrykk av hvor fort dette går.

Når det er lunsjgalopp, er det som alltid snakk om V4-spill. Med innsatser fra Sverige og Danmark, pleier det å bli hyggelige potter å spille om. Ti svenske og syv danske hester til start bør sørge for at våre naboer kan finne gode objekter blant disse. I amatørløpet, som går som siste avdeling av V4, er åtte av de tolv startende fra Sverige eller Danmark. Det bør bety en meget solid omsetning i trippelspillet over grensen. Løpet er for øvrig siste avdeling i Øvrevoll Hestesport Cup, hvor fem ryttere har sjansen til å gå til topps.

De beste hestene onsdag finner vi det sjette løpet. Milere i klassen under eliten gjør opp. I det aller siste løpet i 2010 vant Buen Rumbero foran Hot Wing. Kanskje det kan være klart for en reprise nå eller blir det i stedet en revansj?