Fair Flair avsluttet flott dag

Skrevet av Birger Christensen,  26.05.2011
Artikkelbilde
Fair Flair

Pål Jørgen Nordbye hadde en flott dag på Øvrevoll torsdag. Seier med Fair Flair mot gode hester i V5-finalen og årets tredje triumf med Bittersweet var en flott fasit. Stall Hope er eier av begge vinnerne og hadde heller ingen grunn til å klage. Dina Danekilde satt på Bittersweet. Også hun ble dobbeltvinner, da hun også var først i mål med Adios Mi Plata.

 -          Jeg fikk Loire på stallen i fjor fra Danmark. Da var det ingen frisk hest vi fikk, og jeg lurte på om vi skulle fortsette, særlig med dårlige treningsforhold i Sandefjord i vinter. Fikk Zoltan Benedek til å ta over treningen, og det var ikke så dumt. Tror Loire vil passe best på 1370 meter på gresset, sa Torbjørn Haldorsen.

 Loire

Wattan seiret på åpningsdagen. Nå var det klart for ny triumf for fjorårets mestseirende hest på Øvrevoll.

-          Planen var å vinne, og det klarte vi, sa Kjetil Kjær. Sist klaffet ikke løpsopplegget, men nå gikk alt som vi la opp til, fortsatte Kjetil. Han tok dermed ledelsen i Øvrevoll Hestesport Cup, som først avgjøres på årets nest siste løpsdag.

Wattan 

 

-          Hvem skulle tro dette i fjor sommer, da Livigno sto med brudd i skulderen? Vi har brukt lang tid på ham, men nå ser han ut til å vise litt av det han kan. 1300 meter i Gøteborg var litt langt, distansen nå var helt perfekt, sa en rørt trener Cathrine Witsø Slettemark etter den flotte seieren i V5-1.

Livigno 

Flere gode treåringer møttes i fjerde løp. Moorland Boy var god sist på Øvrevoll etter et for offensivt opplegg. Nå ble det litt mer rolig foran i feltet, og da holdt det til seier.

-          Sist på Täby misset han i starten, så det løpet var det bare å se bort fra, kommenterte trener Henrik Engblom.

Moorland Boy 

Bittersweet og So Trendy vant begge forrige torsdag. Nå kjempet de to om seieren med klar margin til de øvrige og med Bittersweet i vinnerpaddock for tredje gang i år.

-          Har lyst til å prøve henne på gresset, men jeg får tenke litt før vi går videre, sa trener Pål Jørgen Nordbye.

BitterSweet

 

Tallene var fine denne torsdagen. Nærmere 100 000 mer i V5-omsetning enn forrige torsdag og årsbeste på en hverdag var bra. Utbetalingen på rundt 88 tusenlapper var også med bred margin den høyeste hittil i år.

Adios Mi Plata

 

LOIRE fjerde, en av fire hester på linje ut på oppløpet. Fikk et overtak som han ikke ga slipp på. LIBERTY CASH tredje til oppløpet. Ga vinneren kamp, men tok seg aldri forbi. HABENARIA i tetpar, holdt bra til klar tredje. FRENCH FANTASY fremme i teten, kunne ikke følge de tre fremste.

 

WATTAN fjerde, tredje i svingen. Kjempet hardt frem mot streken og fikk betalt for det. CHIEF ERIC annen, tet ut på oppløpet. Måtte gi seg på de aller siste meterne. Bra spurt innvendig til tredje av ON THE PISTE, mens ARAGORN gikk på det jevne til fjerde. AARON’S WAY ga seg en del fra tet.

 

LIVIGNO tredje, fjerde i svingen. Ventet til 200 meter fra mål med å sette inn støtet, tok seg greit forbi til fin seier. ZAPHIR fjerde, annen i svingen. Holdt meget bra til annen. MISS KITTY GREY tredje i svingen, holdt også klart godkjent. YORKSHIRE LAD førte an til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

MOORLAND BOY litt mer avventende ridd enn ved siste Øvrevoll-besøk, selv om han var med fremme. Kjempet flott hele veien og tok en knepen seier. MADAM MARKIEVICZ femte i svingen, avsluttet bra og var ikke mye slått. MAJESTIC MAX fikk ingen god start og hadde mye å gjøre ut på oppløpet. Spurtet bra til tredje. MISS CLODIA førte an til oppløpet, kunne ikke forsvare seg. God livsdebut til fjerde av VELLDONE.

 

BITTERSWEET tredje, opp på annen. Overtok teten tidlig på oppløpet og holdt unna for et tøft angrep bakfra. SO TRENDY avventende til oppløpet. Spurtet storstilt og nådde nesten igjen rømlingen etter et sterkt ritt. MAJESTIC SONG sist, nærmest avhengt. Spurtet flott til tredje. SEND AN INVITATION hadde som ventet litt problemer med tempoet, avsluttet greit til fjerde. CHORUSSO og KETCHIKAN var tetpar til siste sving, hadde da gjort sitt.

 

ADIOS MI PLATA tet, ledet med to lengder i svingen. Ble angrepet fra flere hold, men holdt unna til sikker seier. MEDALLIC midt i feltet. Avsluttet sterkt til annen i årsdebuten. Fin spurt også av ILLUSIVE SPIRIT til tredje. DANCING PARTY med i front til oppløpet, ga seg en del. SPORTSCHAU tredje, hadde heller ikke så mye å by på.

 

FAIR FLAIR rett til tet. Førte hver meter og vant ganske sikkert. ROYAL POWER avventende, avsluttet fint til klar annen. HOT WING fjerde, holdt stilen bra og tok siste trippel. FIRELLO og QUINT ESSENTIALS førte an, hadde ikke mulighet for å holde stilen på oppløpet.