Dingle View viste klasse

Skrevet av Birger Christensen,  23.06.2011
Artikkelbilde
Dingle View

Verken Bent Olsen eller Jacob Johansen hadde noensinne vunnet Norsk 1000 Guineas. Med Dingle View som fellesnevner var det dansk dynamitt for alle pengene.

-          Dette er en meget god hoppe. Mot skarpeste motstand er 1600 meter nok litt langt, men i dag gikk det i hvert fall bra, sa dyktige Jacob, suveren mestseirende jockey i Skandinavia i år.

Også Bent Olsen var glad for at Dingle View så greit forsvarte favorittstempelet.

-          Dette er en helt spesiell hoppe. Vi får sette oss ned og kikke litt på noen hoppeløp i det store utland. Helt sikkert er det i hvert fall at vi kommer tilbake til Øvrevoll om ikke lenge. Da skal vi prøve å vinne Klaveness’ Minneløp, berettet den dyktige danske treneren.

Hansinger

Norsk Jockeyklubs Sprintløp ble et rivende oppgjør. Da kruttrøyken hadde lagt seg, sto Hansinger igjen som vinner.

-          Jeg hadde en del tro på ham i dag. Men da det virket klart, begynte han å se på plakater og tv-skjermer. Derfor ble det litt jevnere enn jeg hadde tenkt meg, sa Espen Ski.

-          En herlig type, som var litt uheldig med opplegget på Täby. Likevel var han ikke mye slått. Tror vi skal få mye glede av ham fremover, sa trener Cathrine Erichsen.

Bak vinneren gikk Heureux et flott løp til annen. I Polar Cup er løpet 200 meter lenger, og da skal noen og enhver se opp. Cat Junior var slett ikke dårlig på tredje, mens Alyshakeys skuffet noe.

De Luca 

Den fine sankthans-kvelden åpnet med et amatørløp. De Luca avsluttet sterkt og sørget for Louise Søndergaards første seier på Øvrevoll.

-          Jeg følte da vi kom ut på oppløpet at vi hadde sjansen, sa en godt fornøyd Louise etter løpet.

Fair Flair 

Fair Flair er i flott form. Nå ble det tredje strake seier etter å ha vært fremme hele veien.

-          Hun er i godt humør og trives med å gå løp på gresset. Har nok en grense på rundt 80 i formtall, men vi får håpe det holder litt til, sa trener Pål Jørgen Nordbye.

Zen Cat 

Zen Cat var litt forbedret sist gang han var ute i løp, nå ble det seier foran lenge ledende Onkel Blaa. Trond Jørgensen holder stilen og tok nå sin fjerde seier for sesongen.

Livigno 

Livigno tok sin andre seier for sesongen. For Carlos Lopez var det årets første. Når det først har løsnet, følger det sikkert flere.

-          1170 meter på gresset er ideelt for Livigno. Nå kan han slappe av inne i feltet, det gjorde han aldri før. Det er en tilsvarende oppgave om to uker, den satser vi på, sa trener Cathrine Witsø Slettemark.

Whisperingline 

Denne kvelden ble en flott opplevelse for den danske treneren Lone Bager. Seieren med De Luca ble fulgt opp av en ny triumf med Whisperingline. Lone er en flittig gjest på Øvrevoll, og det er hyggelig at det blir suksess noen ganger.

 

DE LUCA tok det rolig innledningsvis. Dukket opp 200 meter fra mål og tok en relativt sikker seier. NAJA også beskjedent plassert. Avsluttet meget bra og klarte annen. FENDI opp på fjerde i siste sving. Hadde grepet 100 meter fra mål, men det buttet litt helt på slutten. CLAUSES MISTRAL og LEGACY førte an til oppløpet, hadde da gjort sitt beste. Bra avslutning til fjerde av RAMBO’S CINDERELLA.

 

FAIR FLAIR tidlig i front. Gikk ut til gjerdet på oppløpet og holdt unna helt til målstreken. MEDALLIC midt i feltet. Kom fort lenger inn i banen og knep annen. MAGIC CLOUD avventende, sterk spurt som ga den siste trippelplassen. DUE AMICI og GILBERTIAN lengt fremme til midt på oppløpet, ga seg noe.

 

ZEN CAT avventende frem til oppløpet. Gikk frem til lederen og kneblet denne kort før mål. ONKEL BLAA tet uten for mye press. Holdt fint igjen til klar annen. Bra avslutning til tredje av WOOD TOP JUMEIRAH fint fremme til oppløpet, hadde da gjort sitt ytterste. SEND AN INVITATION var blek.

 

LIVIGNO litt mer avventende fra start enn han pleier. Avsluttet sterkt inne i banen til ganske sikker seier. ZAPHIR fulgte mye av det samme opplegget som vinneren. Måtte nøye seg med annen. Fin avslutning av treårige MAJESTIC MAX til tredje, mens anførerne FRENCH FANTASY og CHIEF ERIC ikke helt kunne holde skansen.

 

WHISPERINGLINE annen, overtok teten tidlig på oppløpet. Holdt unna til målstreken i en fin duell. SEVERIO tet til vinneren kom. Ga denne en herlig fight frem til målstreken. MAMALOCA tredje, holdt plassen i et løp hvor det ikke skjedde så store endringer underveis.

 

DINGLE VIEW annen, frem til tet tidlig på oppløpet. Holdt unna med klar margin. MADAM MARKIEVICZ midt i feltet. Avsluttet flott til klar annen. THE SYDNEY ARMS sen ut av boksene. Gikk siden et meget sterkt løp til fin tredje. KARAKORUN ledet til ut på oppløpet, og GEORDIE IRIS var fint med til midt på oppløpet.

 

HANSINGER tidlig i front. Sto i mot og vant, selv om det ikke var mye som skilte i mål. HEUREUX sjette, avanserte fremover og spurtet flott til annen. CAT JUNIOR fjerde, holdt farten bra og knep tredje. MASTER CHEF helt fremme, kunne ikke helt holdt stillingen.