Alight lyste opp

Skrevet av Birger Christensen,  09.06.2011
Artikkelbilde
Alight

Alight er i ferd med å bli en meget god sprinter. I en tett fight med forbedrede Filligree holdt Lund-hoppa unna til seier.

-          Hun er lynrask, og vi kommer til å få mye glede av Alight på sprint. Det er imidlertid begrensninger på distansen, jeg tror 1200 meter maksimum, sa trener Arnfinn Lund. Veteranen hadde for øvrig en fin dag. Han ble sammen med Pascolina da Costa og Manuel Santos kveldens dobbeltvinnere.

17. mai var det målfoto mellom Monfalcone og Nosferatu om tredjeplassen i årets første hekkeløp. Nå kjempet de to om seieren, og Nosferatu fikk revansj.

Nosferatu

- En herlig hest å ri. Skadet meg i fjor, og det er helt underbart å være tilbake, sa Jospehine Kelly. Som mange vil huske ble hun historisk i 2009 da hun ble første kvinnelige champion på hekk.

- Da Nosferatu kom hit, var han ikke i orden. Etter en del jobbing, gikk han fine flatløp i fjor. Nå ser det lyst for at han skal bli bra på hekk, så det blir spennende fremover, sa trener Jens Erik Lindstøl.

Arn 

Arn tok karrierens første seier torsdag etter et godt ritt av Pascolina da Costa.

-          Han har god kapasitet, og jeg venter meg en del av ham fremover. Dessuten er startbokstullet en saga blott, sa trener Arnfinn Lund.

Miss Clodia 

Miss Clodia innledet V5 med seier for Rune Haugen. Etter en sterk avslutning klarte den fine hoppa å slå Illusive Spirit i finishen. Deretter vant Totte en jevn strid i en av de laveste divisjonene, hans tredje seier i karrieren.

Blowing Bubbles 

Blowing Bubbles ble den første treåringen som klarte å vinne et såkalt handicapløp på Øvrevoll i år. Hun var tidlig i tet og viste at det er mye fart i den raske hoppa.

-          Var ikke helt heldig med opplegget sist på Täby. Nå klaffet det helt ut, og det blir nok en fin sprinter fremover, sa trener Cathrine Erichsen.

Medallic 

 

Annike Bye Nunez hadde lyst på en seier denne løpsdagen. Etter et par misser lyktes Medallic fullt ut.

-          Det smakte godt. Gresset er utvilsomt hans underlag, sa Annike etter den fine seieren. De som fulgte tipsene til Dagbladet kunne glede seg over en meget pen netto denne kvelden.

Dark Pride

 

Kvelden ble avsluttet med et amatørløp, hvor Dark Pride var tilbake i form. Dette var den første hesten Silja Støren vant løp på, så gjensynsgleden var stor.

 

NOSFERATU fremme hele veien som tredjehest. Hoppet siste hekken likt med lederen og avgjorde på sin kapasitet fra siste hekk og inn. MONFALCONE tet hele veien. Holdt flott til annen. Sterk avslutning til tredje av NOVAROC. ZIMON gikk som vanlig et jevnt bra løp til fjerde. BETWEEN FRIENDS og BIG MASTER var med til siste sving, ga seg litt da. AMAZER og QUINT ESSENTIALS så farlige ut i avansement, men kunne ikke helt fullføre i samme stil.

 

ARN fjerde, tredje i siste sving. Tjente mye på en god sving og var i tet på oppløpet. Holdt unna i en tøff strid. SIR COSTALOT et stykke bak, kom frem tidlig på oppløpet. Kjempet flott, men måtte gi seg mot vinneren. SILOUETTE tet, fremme hele veien. Holdt bra til tredje. CAVALINA toer, holdt greit til fjerde. Et par av favorittene skuffet.

 

MISS CLODIA lenge avventende. Kom frem tidlig på oppløpet og holdt unna til relativt sikker seier. ILLUSIVE SPIRIT fjerde, frem midt på oppløpet. Ga vinneren en real kamp om seieren. Fin avslutning til tredje av MISS KITTY GREY, mens stallvenninnen DANCING PARTY ledet til drøyt 100 meter fra mål. MAD MEN bra med, fullførte ikke i samme stil.

 

TOTTE fremme i front tidlig. Avgjorde kampen om seieren kort før mål. RAMBO’S CINDERELLA fjerde, spurtet veldig bra til annen. AZZAH og FENDI de to øvrige i kvartetten som hadde noe med tetstriden å gjøre.

Totte 

 

ALIGHT og FILLIGREE raskt fremme ute ved gjerdet. Fightet helt frem til målstreken med førstnevnte som vinner. BEAT BABY litt lenger bak. Avsluttet fort midt i banen til tredje. LE PETIT CORPORAL og LIGHT THE FIRE (litt svak start) ga seg en god del siste 200.

 

BLOWING BUBBLES raskt i tet. Holdt seg fremme hele veien til sikker seier. EMPHASIS avsluttet meget godt til annen, mens STORM SWEDE holdt greit fra posisjon blant de fremste. LIVIGNO var godt med til veien, kunne ikke holde stand.

 

MEDALLIC fint fremme. Stakk fra siste 100 til enkel seier. ARTIE BUCCO midt i feltet, avsluttet fort til annen. Endelig noe positivt. WATTAN foran det meste av veien, får godkjent for tredje. ONE COOL BUCK og PILGRIM med i striden til veien, denne gang bet det ikke helt inn.

 

DARK PRIDE tidlig fremme. Gikk frem til lederen og passerte ham siste 50 meter. FIREFOX tet, holdt seg foran til vinneren kom. Reddet annen. Fin spurt bakfra av MR TIMBERLAKE til tredje.