Super Sub tok bonusen

Skrevet av Birger Christensen,  30.06.2011
Artikkelbilde
Super Sub

I fjor hadde Stall ION toårige Shakkmatt. Skader satte en stopper for den videre karrieren, og han ble byttet ut med Super Sub. Og noen særlig bedre ”innbytter” kunne man vrient tenke seg. Årets første toårsvinner ble nettopp Super Sub i overlegen stil. I tillegg til førstepremien på 35 000 kroner sikret de seg Racing Posts bonus på 10 000 pund.

          En voksen og fin type, som vi har store forhåpninger til. Vi skal passe godt på ham, så det blir nok ikke så tett med starter. Det er løp som The Heatherwold Cup og kriteriet som vi kommer til å blinke ut, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

 Like A Charm

Henrik Engblom er en flittig gjest på Øvrevoll. Torsdag ble det karrierens første seier for Like a Charm etter tet hele veien.

-          Det er en hoppe jeg har ventet lenge på. Trøbbel med et bakben har gjort at det har tatt litt tid, men nå ser det lyst ut. Tror hun kan ha litt å hente fremover, mente Henke.

Mr Sabatini 

Løpsdagen så spillemessig vrien ut, og V5-starten viste at det kunne ha noe for seg. Mr Sabatini skrelte som et tiendevalg.

-          Han var seig på slutten, men klarte å ta seg forbi lederen, sa norske Mette Kjelsli, som har bodd noen år i Sverige nå.

Ferrozzo

Ferrozzo hadde ikke startet siden i fjor høst. Derfor var det nok ekstra deilig å se at han var tilbake slik han var for ett år siden.

-          Ingen tvil om at han er tilbake. Han hadde full kontroll og svarte så greit som bare det, sa den evigunge vinnerjockeyen Trond Jørgensen.

Nosferatu 

Nosferatu er i ferd med å galoppere seg inn blant våre beste stayere på flatt, samt at han er lovende også på hekk. Torsdag vant han enkelt på formtall 86. Fjorårets Michelet-vinner får mange kilo å bære på hvis han prøver seg også i år, men ingen kan føle seg sikre mot en så sterk flatløper.

Cawakimi 

Cawakimi hadde stort sett galoppert i det store utland, før hun ble kjøpt av eksil-nordmannen Morten Buskop. I Øvrevoll-debuten ble det knepen seier.

-          En fin hoppe, som vi på sikt kan få glede av i avlen. Hun startet på Strømsholm, da hun trenger distanse. Cawakimi skal ut på onsdag på sandbanen, men det er ikke så godt å si hvordan det vil slå ut, mente Buskop.

Bittersweet

Bittersweet startet sesongen med formtall 40. Torsdag knuste hun all motstand til tross for at formtallet nå var 57. Gress var intet problem, og det skal bli spennende å se hvor det stopper. Nordbye-hoppa er den første til å vinne fire seire på Øvrevoll denne sesongen. Sterkt!

 

High Desire 

Kveldens siste vinner ble High Desire med Helena Rosén på ryggen. Hun ligger nå godt an før det siste løpet i Back on Track Amatørløp.

 

SUPER SUB klart raskest allerede rett etter start. Var overlegen hver meter til suveren seier. BOMAR traff bare starten sånn passe. Spurtet klart best av de øvrige til annen. Positiv debut til tredje av feltets eneste norskfødte, RED OAK.

 

LIKE A CHARM tidlig i front. Hadde siden ingen problemer med å holde de øvrige bak seg. YOUNEVERCATCHME frem som tredje i svingen, holdt farten godt og ble annen på det. PALINDROMIC annen, klarte siste trippelplass. De øvrige hadde nok med å holde følge.

 

MR SABATINI tok det relativt rolig innledningsvis. Kom med en sterk finish og nådde frem til seier kort før mål. HABENARIA tidlig i front. Holdt unna til kort før mål. MISS SUCCESS gikk et greit løp til tredje, mens ARAGORN var med til ut på oppløpet.

 

FERROZZO tidlig i tet. Ble angrepet midt på oppløpet, men svarte opp til sikker seier. SAN JEMENIANO midt i feltet. Angrep lederen, kom opp på siden, men ble greit kontret ut. CAVILLINA bra med fremme hele veien. Holdt fart og stil til tredje. ARN og SHOP ALERT som tredje-fjerde, hadde ikke så mye å by på.

 

NOSFERATU annen, overtok tidlig på oppløpet. Holde de øvrige greit bak seg til flott seier. ARTIE BUCCO på vei frem som femte mot siste sving. Gikk sterkt helt til mål, noe som ga en fin annenplass. DUBAI SAMURAI tredje, holdt bra til tredje i sitt beste gressløp på lenge. NATANIEL ledet tidvis klart, hadde gjort sitt ut på oppløpet.

 

CAWAKIMI midt i feltet, gjorde seg ikke gjeldende før det gjensto 200 meter. Da dukket han opp mellom hester og rakk frem til knepen seier. Heller ikke SURFER ble med på noe tempo fra start. Kom ute ved gjerdet og så ut til å få en fortjent seier, men det ble i stedet den fjerde strake annenplassen. ALADAR femte, avsluttet bra til tredje. BIG MASTER og JUMEIRAH var tetpar ut på oppløpet, da var det ikke så mer å by på.

 

BITTERSWEET tidlig til tet. Var i en klasse for seg og imponerte stort. NOBLE KNIGHT midt i feltet, avsluttet sterkt og klarte annen på det. AZZAH avsluttet også bra til tredje, mens TOTTE og CICINHO ikke klarte å holde skansen som de som lå nærmest vinneren.

 

HIGH DESIRE tidlig fremme, overtok teten før svingen. Holdt sikkert unna for IMPERIAL SKYLIGHT, som var fjerde i svingen. Et stykke bak avsluttet ZAVANN ZAID bra til tredje, mens CHIEF ERIC førte til de gikk inn i svingen.