Topp treåringer

Skrevet av Birger Christensen,  02.06.2011
Artikkelbilde
Ariann

Vi fikk se mye fin sport på Øvrevoll torsdag. Mest spente var vi på treåringene, som hadde to fine løp. Ariann seiret i Lyches Minneløp, mens Manchester innfridde favorittstempelet i sitt løp. Han måtte dog ta i litt for å beseire positive King of Aquitaine.

-          Har hele tiden ment at Ariann har trengt distanse og gress, og det viste seg å stemme. Dette var ekstra gøy siden Poppi ble skadet før sesongen. Det er mange oppgaver for norskfødte treåringer utover i sesongen, så det er ingen problemer med å finne løp til Ariann, sa Arnfinn Lund. For Pascolino Pinto var det årets første gevinst, et fint løp å ”sprenge nullen” i.

-          Det er mye klasse i Manchester, men så langt har han ikke vist mer enn han må for å vinne. Nå må jeg fundere litt på om han skal starte i 2000 Guineas, for 1600 meter er litt kort. Uansett er det Norsk Derby den siste søndagen i august som er årets store mål, berettet trener Niels Petersen. Geordie Iris ble for øvrig strøket rett før løpet, synd at vi ikke fikk se henne.

Manchester

 

Onkel Blaa innledet den vakre forsommerkvelden med seier. 12-åringen kjempet fremme hele veien og tok sin seier nummer 20. Det er tiende sesong på rad at Onkel Blaa vinner løp på Øvrevoll! Vi er ikke sikre, men har god tro på at det må være en rekord på banen. Ingen tvil om det er en hest som trives.

Onkel Blaa

V5-spillet åpnet med en ”karamell”. Zit Zaid hadde ikke vist noe som helst på et par år, men nå holdt sistevalget unna til tross for syv kilo overvekt.

-          Hun elsker gress, og hun har fått tatt seg inn etter en skade i fjor, sa en glad trener Åsa Edvardsson.

Zit Zaid

Tatoosh har vi alltid holdt veldig høyt. Etter en flott treårssesong ble det litt trøblete i fjor. Nå ser hun ut til å være tilbake i toppen.

-          Dette var en veldig god prestasjon på toppvekt. Vi tar sikte på et løp på den danske Derbydagen, så får vi se om hun ikke skal få prøve seg mot de aller beste, sa Niels Petersen.

Tatoosh 

Fair Flair vant forrige torsdag og imponerte minst like mye, da hun doblet seierstallet for sesongen.

-          På litt lenger distanse liker hun å gå i front. Syntes Madeleine Haugland red et meget bra ritt, sa trener Pål Jørgen Nordbye, som tok sin sjette seier for sesongen.

Fair Flair 

Åsa Edvardsson og Zit Zaid innledet V5. Samme trener avsluttet spillet med å vinne med Zafir Zaid. Felles for begge var at de var sistevalg i V5. Dermed ble det ”kassa” på nærmere halvmillionen. Løpet var for øvrig Anna Pilroths seier nummer 70. Selv om hun mistet vektlettelsen, tror vi ikke det vil være problem med å få ritt. En meget god jockey i våre øyne.

Zafir Zaid 

 

 

ONKEL BLAA i tetpar. Overtok ledelsen alene en runde fra mål, men slapp hest på innsiden av seg. Kom tilbake på oppløpet til sikker seier. DESERT FUSE avventet lenge i baktroppen. Avsluttet fint til annen. Også IFANNIK SACC begynte pent, avanserte opp på tredje. Holdt plassen inn til mål. MANITS LO i tetpar, kom tilbake innvendig. Ble sliten på oppløpt etter den lange løpspausen.

 

MANCHESTER tredje, opp på annen. Fikk et overtak, men måtte jobbe litt for seieren. KING OF AQUITAINE tet, kjempet flott helt frem til streken. Fin spurt til tredje fra jumboplass av MARKED BY ZORRO.

APILADO tredje, opp på annen. Tapte tredjeplassen på streken.

 

ZIT ZAID rask av gårde. Holdt seg fremme hele veien og tok en overraskende seier. ARAGORN også tidlig fremme. Tet i svingen, holdt farten til annen. Bra avslutning til tredje av HIGH DESIRE. AYLAR og HABENARIA fint med, kunne ikke helt forsvare seg.

 

TATOOSH tidlig fremme som tredje-fjerde. Gikk frem til lederen og fikk et overtak etter litt kamp. THE ONE AND ONLY. Holdt strålende til annen i årsdebuten. Positiv avslutning til tredje av FILIGREE, likte nok gresset godt. CHIEF ERIC med fremme til oppløpet, ga seg noe.

 

FAIR FLAIR til tet i høyt tempo. Tok en liten pause da de andre nærmet seg, men dro så i fra til klar seier. COURT CIRCLE midt i feltet, spurtet meget fint til annen. Klar fremgang. Også flott avslutning av SADDLE THE STORM til tredje. DAKIYAH og DAYCHAN fint med, så farlige ut 200 meter fra mål. Men da ebbet det litt ut.

 

ARIANN lå fint plassert hele veien. Tredje i siste sving, fant luken innvendig og spant i fra til suveren seier. MILLY sjette, femte i siste sving. Spurtet meget bra til annen. ROYAL GAMES sjette i siste sving, hadde mye å gjøre på oppløpet. Bra avslutning til tredje. THEATRICAL SKY og MAX MANUS førte an, begge hadde gjort sitt på oppløpet.

 

ZAFIR ZAID tidlig i tet. Flere hester var oppe på siden, men så gikk vinneren i fra igjen. SURFER midt i feltet. Kom fort midt i banen og så farlig ut. Gikk bra til annen. BIG MASTER bra fremme, gikk sitt beste gressløp til tredje. COOL MATCH og HONGKONG DANCER førte an lenge, hadde ikke så mye mer å by på mot slutten.