Stor stund for Arnfinn Lund

Skrevet av Birger Christensen,  16.06.2011
Artikkelbilde
Without Fear

Arnfinn Lund har hatt mange store stunder på Øvrevoll gjennom en lang karriere. Likevel var nok denne torsdagen en kveld han vil minnes. Seire med topphestene Without Fear og Entangle var begge av det mest imponerende slaget.

Without Fear ga Arnfinn hans niende seier i 2000 Guineas, 40 år etter at han tok sin første. Samtidig var det Pascolina da Costas andre seier i dette storløpet. Dermed er hun eneste kvinne som har vunnet løpet to ganger, da hun også vant med Chicken Momo for to år siden.

-          Da Fredrik Johansson vant på 17. mai, sa han at Without Fear ikke kom til å tape på Øvrevoll i år. Jeg begynner å lure på om han kan få rett, sa Arnfinn etter seieren. – Får snakke litt med eieren før vi bestemmer det videre programmet, men målet er utvilsomt Norsk Derby.

-          Dette var min femte seier i 2000 Guineas, men det er like moro hver gang, la Nils Petter Gill til.

Noen ganger snakker man om løp som sitter på netthinnen i flere år. Torsdagens Polar Mile Cup kan bli et slikt løp. Den prestasjonen Entangle viste oss der, var intet mindre enn rått. Hun senket banerekorden med 1.4 sekunder, en rekord som hadde stått i 20 år. Den hadde Rose of Miami, eid av Kjell Aspelund, mens Entangle deleies av sønnen Morten.

-          Det er mitt første ritt på Entangle, og det er bar en ting å si: UNBELIEVABLE. Kanskje den beste hesten jeg har sittet på, sa en rørt jockey Manuel Santos.

-          Det var ikke meningen at hun skulle gå i front, men hun pullet seg til tet. Da var jeg litt bekymret, men det viste seg at det ikke var så mye å være redd for. En utrolig hoppe, som har Klaveness’ Minneløp og Marit Sveaas’ Minneløp som oppgaver i sommer, sa trener Arnfinn Lund. Vi som bare ser det fra sidelinjen er takknemlig for at vi får bivåne en så fantastisk hoppe.

Entangle 

 

Løpsdagens første vinner ble Shop Alert. Hun slet litt på gresset forrige torsdag, men på sandbanen var det klart for den første seieren.

-          Hun gikk bra i debuten, så jeg hadde litt forhåpninger. Vi må se litt an fremover, men kanskje prøver vi på Norsk Oaks i august, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

Shop Alert 

Kveldens andre løp ble ytterst severdig. Hele feltet raste mot mål mer eller mindre side om side. For tredje gang i år var det Wattan som gikk til topps. Nå er han oppe i tosifret antall seire på to sesonger.

-          Det er utrolig moro. Men jeg må få lov til å skryte av Anna Pilroth, som er en utrolig bra jockey, sa trener Petter Kjær etter den flotte gevinsten.

Wattan 

Hot Wing vant det første V5-løpet til formtall 85. Han vant så vidt greit at det kan nærme seg liten.

-          Jeg tror vi skal få mye moro fremover. Han er bare fire år, og på litt sikt kan dette bli riktig bra, mente trener Isidro Vergara.

Hot Wing 

High Desire har gått bra i år uten å vinne. Torsdag kom den første seieren.

-          Gøy å vinne på en hest som jeg er deleier i. Fikk seiershåp da hun var godt gående 200 meter fra mål, berettet Mari Vaadan.

High Desire 

Court Circle tok seg av V5-finalen. Det var Kjetil Kjærs første seier i proffløp.

-          Det smakte godt. Det ble litt trangt, men jeg hadde god tro da jeg slapp ham til, sa Kjetil, som også kunne glede seg over seieren til Wattan.

-          Han har som flere av mine hester slitt med virus. Nå går det bedre, og da kommer resultatene. Satser mot Michelets Minneløp, kunne trener Rune Haugen fortelle.

Court Circle 

Den flotte junikvelden ble avsluttet med seier til Mr Melodyclub etter et glimrende ritt av meget dyktige Tina Henriksson.

Mr Melodyclub

 

SHOP ALERT tidlig i tet etter en litt svak start. Holdt seg fremme og svarte opp et tøft angrep helt til målstreken. HONGKONG DANCER tidlig fremme hos lederen. Var oppe på siden, men har ikke så veldig lyst til å vinne. Siker annen. SIR COSTALOT tredje tidlig, holdt plassen til mål. MARABOUX JAVILEX den fjerde som var fremme, ga seg ut på oppløpet.

 

WATTAN midt i feltet, aldri langt bak teten. Spurtet flott og rakk frem til seier. AQUILA FLYER lå også litt bak, spurtet til annen i en meget tett finish. DESERT ROSE annen, holdt stilen meget bra og var ikke mye slått. YORKSHIRE LAD fjerde, var med på fotoet. TICMOSIC ledet lenge og viste fin form i et veldig severdig løp. Så å si hele feltet passerte mål innenfor en lengdes avstand.

 

HOT WING fremme tidlig. Dro unna i et godt tempo og slapp ingen helt opp på siden av seg. DAKIYAH fjerde, holdt stilen helt inn til mål. NOSFERATU i baktroppen, avanserte pent fremover og spurtet bra til tredje. FRICOTEIRO på det jevne, mens VAMP avsluttet fint til femte.

 

HIGH DESIRE midt i feltet. Fant en åpning langs railen og nådde frem siste 50 til seier. FIREFOX i annet par. Overtok teten relativt tidlig på oppløpet og så ut til å kunne vinne. God annen. CHORUSSO annen, frem til tet. Holdt farten bra til tredje. AYLAR og ZIT ZAID fremme lenge, ga seg en del på oppløpet. RIVER LANDING holdt farten til fjerde.

 

ENTANGLE overtok teten før svingen. Siden var det spill mot ett mål. En utrolig prestasjon. TERTULLUS femte, avanserte rolig fremover. Uten sjanse mot vinneren, men tok en klar annen. PALERMO annen, holdt fart og stil flott til tredje. HANDSOME HAWK med i trippelstriden til ikke så lenge før mål, tredje i svingen.

 

WITHOUT FEAR fjerde rundt svingen. Frem tidlig på oppløpet, hadde siden full kontroll. CAWETT COVE avventet midt i feltet. Spurtet flott ute i banen til annen. ELUSIVE TIME tredje lenge inn i banen. Holdt farten bra til tredje. KING OF AQUITAINE og MOORLAND BOY førte an rundt svingen, hadde ikke så mye mer å gi. Fin avslutning til de to siste premiene av stallkameratene MARKED BY ZORRO og NORWEGIAN REWARD.

 

COURT CIRCLE midt i feltet. Fant et ledig spor litt inne i banen og spurtet til knepen, men nokså sikker seier. Også SURFER og SO TRENDY fulgte oppskriften med en litt rolig innledning og sterk spurt til trippelplass. ZAFIR ZAID og MOHIKAN med fremme, holdt veldig bra til premie. Et flott løp, hvor det skilte halvannen lengde mellom de seks fremste.

 

MR MELODYCLUB litt avventende. Gikk tøft i en luke og vant ytterst knepent. GASOLINE fint fremme, holdt veldig godt til annen. HIDDEN TREASURE også bra fremme, kun knapt slått til tredje. NOBLE KNIGHT førte an i det lengste, holdt nesten helt inn.