Seier til Mikkelangelo og andre notiser fra helgen

Skrevet av Birger Christensen,  06.06.2011
Artikkelbilde
Mikkelangelo, foto Stefan Olsson

Mikkelangelo (Arnfinn Lund/Espen Ski) seiret i et maidenløp på Gøteborgs gress søndag. Ski ventet med angrepet til et par hundre meter før mål, men gikk så forbi til sikker seier. I tillegg til premien på 27 000 SEK fikk eier Stall Bonne Nuit også bonus på 40 000 SEK for Mikkelangelos første seier. Silvani (Wido Neuroth/Carlos Lopez) gikk bra til tredje i det samme løpet.

 

Her kan du se og laste ned bilder fra løpene i Gøteborg

 

 

Fabian finsliper formen

Ubeseirede Fabian (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) stiller til start i lunsjløpene på Jägersro onsdag. Det gjør også Song d’Amour (Isidro Vergara/Espen Ski) i det samme løpet. De møter blant annet Uppercut Action, fjorårets svenske kriterievinner.

 

Omoto til Strømsholm

Søndag er det 1. pinsedag. Da avholdes årets eneste løpsdag på Strømsholm, med Grand National som hovedløpet. Kun en norsk hest stiller til start i år. Det er Omoto Sando, som Arnfinn Lund tar med til Champion Hurdle. Henrik Engblom rir, og det er 100 000 svenske kroner til vinneren. Kjetil Kjær og Kevin Parkin rir henholdsvis Cheitha og Dear Profit i Fegentriløpet.

 

Tredje i Jydsk Derby

Espen Ski red fem løp i Århus lørdag. I hovedløpet Jydsk Derby ble det tredjeplass med Dispol Snapper, og han fikk også en tredjeplass med Marina Belle i et treårsløp. Hjemmehesten Fabinho, ridd av Marc Stott, tok en litt overraskende seier i Jydsk Derby. Vinneren trenes av Birgitte Nielsen.

 

Skandinavisk storseier

Fransk Derby eller Prix de Jockey Club ble søndag vunnet av hingsten Reliable Man ridd av Gerald Mosse. Hesten er eiet av konsortiet Pride Racing og består av ca 20 personer, de fleste svenske, men også eiere fra Norge, Danmark, England, Frankrike og Chile. Det er oppdretter Sven Hansson som har etablert dette eierskapet. Førstepremien i løpet var på på ca 7 millioner kroner og hesten trenes av Alain de Royer-Dupre.

William Buick endte på fjerdeplass i Fransk Derby på John Gosden trente Colombian.

Lørdagens engelske derby på Epsom ble også vunnet av en franktrenet hest da Pour Moi ridd av M Barzalona, avsluttet fantastisk og vant løpet foran Treasure Beach og favoritten Carlton House på tredje. William Buick endte på åttende på Godsen trente Masked Marvel.