Fredrik må operere

Skrevet av Birger Christensen,  06.06.2011
Artikkelbilde

Tirsdag i forrige uke var Fredrik Johansson og Jan-Erik Neuroth innblandet i en dramatisk situasjon på Täby. For Fredrik blir det operasjon i skulderen, mens det endte bedre enn fryktet for Jan-Erik.

-          Fikk beskjeden i dag (søndag) om at jeg må operere den høyre skulderen. Det er ikke den samme skulderen som holdt meg ute fra høsten 2009 til våren 2010, men jeg har også måttet operere den skulderen som nå er skadet. Legene tror at jeg skal kunne være klar igjen om to måneder, men uansett kommer dette avbrekket veldig ubeleilig, forteller en litt oppgitt Fredrik.

 Her kan du se det dramatiske oppløpet head on

 

Jan-Erik red Touch of Hawk som trenes av hans far Wido i Stockholm Stora Pris. Alle som har sett bildene forsto at dette kunne være alvorlig, men til alt hell gikk det bedre enn man kunne frykte både for hest og jockey.

-          Det gikk så fort, at jeg måtte se bildene i reprise senere for å forstå hva som egentlig skjedde. Var selvsagt kraftig forslått, men heldigvis unngikk jeg brudd. Fikk vite etter at jeg kom hjem at det kunne være snakk om en brist i lungen, men en undersøkelse på Bærum sykehus viste at det ikke var tilfelle. Derfor er jeg friskmeldt fra mandag og er utrolig glad for det, berettet Jan-Erik. Torsdag sitter han på hesteryggen igjen på Maraboux Javilex.

-          En fin type, men det kan nok tenkes at han trenger dette løpet, vurderer Jan-Erik.

 

Le Petit Caporal er kallenavnet på Napoleon, men også en nykommer på stallen til Annike Bye Nunez. Ti ganger blant de to beste på 15 forsøk i Chile virker sterkt.

-          Han løper overraskende ”grønt” i trening. Vi får starte og se hvordan det fungerer, men jeg har ikke vært helt fornøyd så langt. På kapasitet er han imidlertid god nok, så det blir spennende å se. William Hepburn møter billig lag, men det er en liten hest som skal bære mye vekt. Medallic var jeg fornøyd med sist. Har vært gjennom en operasjon i halsen, og den ser ut til å ha vært vellykket. Totalt sett håper jeg på en tur til vinnerpaddocken i løpet av kvelden, beretter Annike.

Livigno blir vår banker, mens Quint Essentials gjør en spennende debut over hekk.

-          To ganger har Livigno vært nummer to på 900 meter gress. Nå tror jeg det er en god sjanse til seier. Når det gjelder Quint Essentials, har han hoppet mye i trening og gjort det bra. Synes det ser ut som en fin sjanse, mener Cathrine Witsø Slettemark.

Sist torsdag ble det ”kassa” på V5. Vi tror på nok en meget fin utbetaling denne torsdagen, men kanskje vil noen flere få dele på kronene. Lange køer for å hente V5 blir det helt sikkert ikke.