Alvin toer i Dansk Derby

Skrevet av Birger Christensen,  30.06.2011
Artikkelbilde
Tigress Eleven

Det ble en flott annenplass for Alvin (Cathrine Erichsen/Mark Larsen) i Dansk Derby på Klampenborg. Klar vinner ble for en sjelden gangs skyld en hoppe, noe som ikke er vanlig i dette løpet. Navnet er Tigress Eleven (Hanne Bechmann/Nicolaj Stott), men Alvin maktet å holde alle de øvrige angriperne bak seg. For andreplassen fikk kretsen rundt Alvin 200 000 danske kroner. Mor til vinneren Tigress Eleven er for øvrig Kutbeya, som midt på 90-tallet var en topphoppe i trening hos Arnfinn Lund.

 

I hoppeløpet Fawzia Stakes var Niels Petersens duo Grafitti (Per-Anders Gråberg) og Tatoosh (Carlos Lopez) favoritter. De gikk begge bra til annen og tredje, men maktet ikke å innhente ledende Mariyca (Ole Larsen/Dina Danekilde).

De to norske hestene som startet i Derby Consolation kunne ikke ha gjort det bedre. Mikkelangelo (Arnfinn Lund/Espen Ski) spurtet forbi ledende Bentley (Cathrine Erichsen/Mark Larsen) rett før mål, men dobbeltseieren var populær for flere norske spillere.

 

Sir Lando på tredje

Det ble en fin tredjeplass på Sir Lando (Wido Neuroth/Edward Ahern) i Gruppe 2-løpet Grosser Preis von Hamburg søndag. Klar vinner ble Lucas Pranach, som vant med tre lengder. For tredjeplassen ble det 7 000 Euro til kretsen rundt Sir Lando.

Seier for Mytting

 

Pål Henrik Mytting tok med seg Desert Rally til Täby lørdag. Det endte med seier etter et fint ritt av Jan-Erik Neuroth. Førstepremien var på pene 75 000 svenske kroner. De øvrige norske gikk svakt med unntak av Royal Games, som ble fjerde i Jockeyklubbens Jubileumsløpning. Den premien var verdt nesten 47 000 svenske kroner, og løpet ble vunnet av favoritten Uppercut Action (Lennart jr Reuterskiold/Jacob Johansen). Dette var hestens åttende strake seier, uhyre sjeldent innen galoppsporten.

 

Terminliste juli

Når det nærmer seg ny måned, bringer vi som vanlig en oversikt over løpsdagene i Skandinavia for den måneden.

 

2          Jägersro

3          Gøteborg

6          Øvrevoll (lunsj)

7          Øvrevoll

8          Århus

9          Täby + Klampenborg

10       Gøteborg

11       Täby

13       Jägersro (lunsj)

14       Øvrevoll

16       Jägersro + Odense

17       Klampenborg

20       Täby (lunsj)

21       Øvrevoll

22       Odense

23       Jägersro

24       Klampenborg

25       Aalborg (2 løp)

27       Täby

28       Øvrevoll

31       Gøteborg