Solid generalprøve

Skrevet av Birger Christensen,  14.07.2011
Artikkelbilde
Heureux

-          Jeg var redd han skulle sitte fast for tredje gang på rad. Men nå løste det seg, og da ble det en grei seier for Heureux. Nå skal vi forberede ham til Polar Cup om to uker, berettet trener Jens Erik Lindstøl. For de blant publikum som ikke fikk med seg fjorårsløpet, minner vi på at Heureux ble annen bak Alyshakeys. Han vil neppe dumme seg ut i år heller.

Cincinnatus ble årets andre toårsvinner på Øvrevoll. Han er etter Strapina, som vant 1000 Guineas på Øvrevoll for fire år siden.

Cincinnatus

-          Strapina slet litt med nerver, og derfor ble hun tatt tidlig ut av løpene. Cincinnatus er en flott type, som kommer til start i et løp for norskfødte om et par uker. Deretter er det Skandinavisk mesterskap på Derbydagen, og så får vi se hva det blir til etter hvert, sa en fornøyd trener Rune Haugen.

The Sydney Arms

The Sydney Arms var ikke den roligste hesten da hun kom til Norge. Men nå går alt så meget bedre. Tredjeplass i 1000 Guineas er fulgt opp av to seire, så nå ser det bra ut.

-          Hun står 1600 meter, men neppe mye mer. Det blir noen treårsløp fremover, men Oaks blir for langt, så det står vi over, sa trener Morten Arnesen.

Fendi 

Amatørløpet ble lett vunnet av Fendi.

-          Sist jeg red henne, var det 2160 meter, og da stoppet hun litt på slutten. Nå var det 1800 meter, og da hadde jeg god tro på gevinst, sa en fornøyd rytter Kevin Parkin.

Vestano 

Vestano vant i forrige uke og la nå på til to strake. Men det satt lenger inne enn mange hadde regnet med.

-          Han måtte jobbe litt i dag, men det gikk jo bra til slutt. Vi kommer til å holde ham i vanlige løp fremover, berettet trener Cathrine Erichsen, som mente at banen hadde vært litt for hard for Hansinger.

Severio 

Severio hadde aldri vunnet før løpet torsdag. Men det gjorde hun noe med nå.

-          Hun har vært knapt slått to ganger, så det var deilig å se at det kunne bli seier. Nå satser vi på en finale over 2400 meter om en uke, berettet trener Hanne Rådstoga.

Dark Pride avsluttet den fine sommerkvelden med seier.

-          Dette var stålende. Med seier i en finale er sesongen reddet, og da har vi til mat fremover, konstaterte en fornøyd trener Ragnar Sørhaug. Dette var start nummer 93 for Dark Pride, kanskje kan det bli 100 før sesongen er omme?

Dark Pride

 

CINCINNATUS fint fremme hele veien. Ytterst i en tettrio over veien, gikk fra til nokså sikker seier. WIKILEAK også bra med. Så ut til å kunne vinne da det gjensto 100 meter, men klarte ikke å svare vinneren. CASSANO rask fra start. Gikk fint hele veien til klar tredje.

 

THE SYDNEY ARMS litt sen ut av boksen. Fjerde i svingen, men var midt på oppløpet i tetkjenning. Sikker seier. MISS CLODIA midt i feltet. Frem til vinneren og ga denne litt kamp. Soleklar toer. MAJESTIC MAX blant de siste frem til svingen. Spurtet greit til tredje. MAD MEN, PROMISE og LADY ROSSMO var tettrio frem til oppløpet.

 

HEUREUX fjerde, fikk litt trang inngang til svingen. Kom sterkt tilbake innvendig og vant nokså sikkert. TUMACO litt tilbake fra start. Kom frem i et flott angrep midt på oppløpet og var klart nærmest vinneren i mål. LIVIGNO tidlig i tet. Så en stund ut til å kunne holde unna, men det buttet siste 100. MASSENZIO annen, kunne ikke holde stilen helt inn. HANSINGER tredje, litt blekere enn ventet.

 

FENDI bra med i fremre del av feltet. Tet tidlig på oppløpet, hadde siden ingen problemer. Fin spurt til annen av RAMBO’S CINDERELLA, mens HATTAN holdt bra til tredje i et jevnt oppgjør om den plassen. Fin spurt til fjerde av DE LUCA.

 

VESTANO midt i feltet. Fikk mye å gjøre med nå frem til lederne, men jobbet med saken og klarte å vinne med liten margin. WINDIANA kom sammen med vinneren, ga denne en ganske så tøff match. COOL MATCH i tetduoen, holdt bra til tredje. HOT MARTA også fremme, holdt farten greit.

 

SEVERIO fint fremme hele veien. Tredje i siste sving, avsluttet best av alle og tok en sikker seier. LORD ROSSMO tredje, til tet i siste sving. Holdt farten fint til annen. YOUNEVERCATCHME fremme hele veien, holdt meget bra til tredje. Det var lite krutt i det som kom bakfra i dette løpet.

 

DARK PRIDE avventende til midt på oppløpet. Satte inn en spurt som ga en fin seier. MISS SUCCESS tredje, annen på oppløpet. Holdt også farten flott til annen. AYLAR tidlig i tet. Holdt meget bra til tredje.

HABENARIA fremme til oppløpet, kiloene ble nok litt tunge. Bakfra skjedde det ellers svært lite.