Entangle vår favoritt

Skrevet av Birger Christensen,  25.07.2011
Artikkelbilde
Entangle

Årets Polar Cup ser vi frem til med stor spenning. Sverige stiller med E-hestene Exhibition, Emil og Elusive Time. Tre fine hester, hvor vi er mest spente på treårige Elusive Time. Han var Skandinavias beste toåring i fjor og har åpnet denne sesongen godt. Spennende skal det også bli å se franske Silverside. Han har gått i harde selskap, men det er jammen ikke noe å si på motstanden nå heller.

Vår favoritt blir vår E-hest Entangle. 12 seire og 16 av 18 ganger blant de to fremste, det er tall som imponerer.

 

 Noen vil kanskje mene at 1370 meter kan være i korteste laget, men vi deler ikke den oppfatningen. Hun kan holde høy fart hele veien, og vi tror hun vinner. Entangle og Giant Sandman er for øvrig også meldt i vårt andre gruppeløp, Marit Sveaas’ Minneløp. Å vinne begge våre gruppeløp vil være noe å slå i bordet med når årets hest skal kåres.

På St Hans-aften møttes kvartetten Hansinger, Heureux, Cat Junior og Alyshakeys. Da vant Hansinger, men kun med liten margin. Gledelig er det å se at Alyshakeys er tilbake. Hun fikk en skade i det nevnte løpet, nå er fjorårsvinneren med igjen. Vi ser ikke helt bort fra at de to hoppene Entangle og Alyshakeys kan vise at det er hoppene som er det sterke kjønn blant de firbente.

Derby Trial er i år et veldig fint løp. Vi føler oss ganske sikre på at årets vinner av Norsk Derby finnes i torsdagens felt. Etter løpet er det nøyaktig en måned til hovedløpet, så dette er en viktig gjennomkjøring.

 Vi tror oppgjøret står mellom fire hester. Without Fear vant foran Cawett Cove i 2000 Guineas. Dette er to topphester, men løpet nå er lenger enn de har gått tidligere. Begge trenerne, Arnfinn Lund og Niels Petersen, er av den oppfatning at de skal klare distansen greit. Det gjør også Manchester, som Petersen hele tiden har matchet mot Derby. 1600 meter i Guineas var alt for kort, nå bør han hevde seg helt i teten. Den siste i kvartetten med vinnersjanse tror vi er Touz Price. Vi synes ikke at kretsen rundt hesten skal være lei seg for at det ikke ble seier i Valley Chapel Memorial. Det var debut i Norge, og motstanden var hard.