I hundre med Hakuna

Skrevet av Birger Christensen,  22.12.2011
Artikkelbilde
Hakuna Matata. Foto Stefan Olsson

Da Jacob Johansen vant V4-4 med Hakuna Matata på Täby tirsdag, skrev den dyktige dansken seg inn i historiebøkene. Det var nemlig hans seier nummer 100 i Skandinavia i år! Der er ikke hvert år en jockey vinner 100 seire i en og samme sesong her oppe i nord. Jacob har klart det ved å samle opp seire på alle de store banene.

Jacob fikk strøket Well Fitted i det femte løpet, så da fjerde løp startet, var det kun Hakuna Matata å stole på. Han trives tydeligvis veldig godt på Täby, og særlig i førjulstiden. I fjor avsluttet han sesongen med seier og annenplass, nå har han tatt to strake. I de to siste seiersløpene er det Jenny B Hansen som har hatt treneransvaret. Før den tid var hennes siste seier med In the Flesh for snart to og et halvt år siden, så dette var kjærkomment. Dina Heggum er stolt eier av Hakuna Matata.

I år er Jacob blitt nummer to på Jägersro bak Valmir de Azeredo og toer på Klampenborg etter Elione Chaves. På Täby gjenstår en løpsdag (onsdag 28/12), og Jacob har to seire å gå på i forhold til årets Øvrevoll-champion, Per-Anders Gråberg.