Fartsfylt finaledag

Skrevet av Birger Christensen,  01.12.2011
Artikkelbilde
Parbold Hill

Årets siste løpsdag ble en fin kveld med mange spennende oppgjør. Aller tettest var det i V5-4, hvor Parbold Hill spurtet strålende til seier. Hun nådde igjen Karakorun og Berta Isabel på målstreken i kveldens tetteste finish. Rune Haugen, John Nielsen og Jacob Johansen ble kveldens dobbeltvinnere. John avsluttet sesongen med å vinne sesongens to siste løp, da han i tillegg til Parbold Hill også seiret med Miss Montana.Miss Montana

Den danske championtreneren Bent Olsen hadde tatt turen opp til Øvrevolls finaledag. Saphira Street var slett ikke dårlig i siste start på Jägersro, og nå holdt det til seier.

Saphira Street

-          Det er en flink hoppe med bra form. Men nå blir det trolig vinterpause, mente Bent etter seieren.

Avon Pearl

Avon Pearl tok sin andre seier på to forsøk på Øvrevoll. En spennende hest foran treårssesongen.

-          Ja, absolutt. På stamme skal det være en ren sprinter, men han virker så fornuftig, at det gikk bra også 1600 meter. Men nå skal det først bli en velfortjent vinterferie, berettet trener Rune Haugen.

Cool Water Oasis

Storfavoritten Cool Water Oasis vant greit i V5-1.

-          Jeg hadde blitt skuffet om hun ikke hadde vunnet dette løpet. Dette er en flott hoppe, som har innfridd alle forventninger så langt. Nå er det bare å glede seg til neste år, sa trener Annike Bye Nunez.

Merseyside Star

Merseyside Star fikk endelig en seier på årets siste løpsdag.

-          Han kan mer enn formtallet, men er ikke lett å vinne med. Nå klaffet det, og det var artig, sa Rune Haugen om sin andre seier for kvelden.

Gucci Lorenzo

Tamara Butenko feiret bursdag med en seier på Gucci Lorenzo. Det var første seieren for treåringen fra Arne O Karlsens stall, noe som gjør det spennende å vente på neste sesong. Bittersweet kjempet for å bli årets mestseirende hest, men da hun ble innhentet, gikk den seieren til Minnie McGinn. Big Master ble årets tøffing med minst mulig margin til River Landing (115-114).

 

SAPHIRA STREET tidlig til tet. Holdt seg foran hele veien til nokså sikker seier. MAX MANUS tredje. Avsluttet bra, men kom aldri helt opp til vinneren. WELL FITTED sist i siste sving, dog ikke langt bak. Avsluttet best av de øvrige til tredje. MAD MEN med fremme, ga seg på oppløpet. ROYAL GAMES femte. Måtte jobbe for å få kontakt, var aldri noen reell trussel.

 

AVON PEARL annen. Da han først fikk tak i lederen, ble det en enkel seier. BIRKEBEINERN tet. Holdt farten flott og var meget klar annen. RELEASETHECRACKEN tredje fjerde i siste sving. Holdt farten greit til sikker tredje. LUCKY SONG på det jevne til tredje, ikke mer.

 

COOL WATER OASIS fint med som fjerde til siste sving. Da han først angrep, var det ganske fort over. Lett seier. MILLY annen. Passerte lederen, men kunne ikke stå i mot vinneren. SYMBOL OF GOLD fjerde. Spurtet bra og tok seg opp på tredje. IMPERIAL SKYLIGHT tet. Holdt bra i hardt selskap.

 

MERSEYSIDE STAR fjerde frem til oppløpet. Ble lagt i angrep, og da var det ganske raskt avgjort. Fin seier. NATANIEL et stykke bak. Avsluttet best av alle og knep annen på streken. WYCLEF annen, frem til tet. Det buttet litt siste 100. BIG MASTER fikk et litt knotete løp. Kom litt tilbake og var ikke langt fra trippel. COOL MATCH fremme til oppløpet, ga seg noe.

 

GUCCI LORENZO fint med i tredjespor i svingen. Jobbet med å ta igjen lederen, men snaut 100 meter før mål, var det klart. DECIBEL fint med som fjerde. Kom ute i banen sammen med vinneren og rakk frem til annen. BITTERSWEET tet. Holdt stand lenge, men det buttet helt på slutten. KING MINOS med fremme til ut på oppløpet.

 

PARBOLD HILL beskjedent frem til svingen. Kom flyvende bakfra og snappet seieren på streken. KARAKORUN fint med i tredjespor. Nærmet seg lederen, passerte denne rett før mål for så å bli fanget av vinneren. BERTA ISABEL rett til tet. Holdt unna til det var igjen to galoppsteg, men måtte nøye seg med tredje. HOME STRAIGHT og TICMOSIC fint med til ut på oppløpet.

 

MISS MONTANA fremme hos lederen, overtok før siste sving. Ble hardt angrepet, men holdt unna helt til mål. NAJA fjerde, tredje i siste sving. Angrep innvendig, men måtte nøye seg med annen. MAJESTIC SONG lett gående som fjerde. 2400 meter er nok litt langt, for det buttet siste 200. Dog grei tredje. ONKEL BLAA førte an til vinneren overtok.