Somas sterke trippel

Skrevet av Birger Christiansen,  25.08.2011
Artikkelbilde
Artistic Light

Hallvard Soma hadde en superkveld på Øvrevoll torsdag. Zen Cat, Artistic Light og Pannacotta het hans seierstrio, og det kan være lurt å følge Hallvards starter de nærmeste ukene. Rapponghi gikk også flott, oppstallet hos Eva Sundbye. Finaleløpet ble vunnet av Clauses Mistral i suveren stil, trent av Lisette Olai-Olssen, så søndre sving på Øvrevoll tok godt for seg.

 

PannacottaWilliamshakespeare løp ble som seg hør og bør vunnet av Madeleine Haugland. Hun red Artistic Light og eide hesten som løpet var oppkalt etter. Det ble både blomster og gulrøtter til Artistic Light, til glede for Hallvard Soma som tok sin seier nummer to for kvelden.

Zen Cat 

Kveldens første løp ble vunnet av Zen Cat. Dermed overtok Kevin Parkin førsteplassen på amatørlisten blant rytterne.

Det er jo artig å lede, så får vi se hvor lenge det holder. Zen Cat har gått bra i trening, og det var ingen problemer underveis, berettet Kevin.

Clauses Mistral

 

I fjor vant Rapponghi fire løp, nå kom årets første. Men med den formen han viste, blir det sikkert flere.

Han er god på sandbanen, og det blir jo en del av det utover høsten. Har god tro på en flott høstsesong, for nå er han i orden, bekreftet trener Eva Sundbye.

Rapponghi 

 

Sist Berta Isabel gikk 1100 meter på sandbanen, ble det seier. Nå ble det lettere enn sist, og det er tydelig at denne distansen og dette underlaget faller i smak.

Berta Isabel 

River Landing tok sin tredje seier for sesongen.

Han gikk bra i Gøteborg, da han vant ganske lett. Nå prøvde vi med ørepropper, og det holdt jo til seier, konstaterte trener Pål Jørgen Nordbye.

River Landing 

ZEN CAT avventet et stykke bak. Kom med en fin spurt og tok seg forbi til sikker seier. ZUPERZEBRANDZOZO sen ut av boksen, avanserte raskt frem til fjerde. Holdt farten godt og ble annen på det. Fin avslutning til tredje fra en plass midt i felte av MAJESTIC SONG. REACHING NIRVANA, HALLINGDAL BLUE og EMMA førte an, fikk tunge ben siste del av oppløpet.

 

BERTA ISABEL tidlig fremme. Økte forspranget ut på oppløpet og vant enkelt. MAD MEN også bra med i fremre skikt. Holdt så vidt unna til annen. OTAMA TOYBOY rask av gårde som tredje. Kjempet om annen helt til streken, bra debut. FRENCH FANTASY annen i svingen, ga seg litt for lett.

 

RAPPONGHI tredje, annen i svingen. Fint opp innvendig, fikk en ledelse og holdt sikkert til mål. ROYAL HILL rask fra start. Holdt seg fremme hele veien og ble sikker annen. HABENARIA fjerde, tredje i svingen. Holdt farten bra. HOME STRAIGHT bra med, hadde ikke noe spesielt å sette inn.

 

ARTISTIC LIGHT bra med som tredje det meste av veien. Spurtet til seg en knepen, men ganske sikker seier. BIG MASTER tet. Så slått ut tidlig på oppløpet, men kom fint tilbake til annen. AMAZER femte, fjerde i siste sving. Holdt fint til tredje og bør passes fremover. Bra spurt av UNTIL JUNE og NORTHERN PAL, men det ble for langt frem. 

 

PANNACOTTA tidlig til tet. Fikk et stort forsprang tidlig på oppløpet. Det holdt greit inn, selv om bena ble stumme siste 100. FOREVER FONG femte, avsluttet fortest av alle til annen. Fin fremgang for ARCHER’S UP til tredje med overvekt. De som prøvde å følge lederen ble tidlig slitne.

 

RIVER LANDING et stykke bak. Kom med en sterk spurt langs railen og nådde frem til sier. DECIBEL tidlig til tet. Fikk en klar ledelse, men måtte gi seg for vinneren kort før mål. Bra avslutning bakfra av MR TIMBERLAKE. ZIT ZAID tidlig fremme, kunne ikke helt holde stand.

 

CLAUSES MISTRAL tidlig i front. Dro feltet i stykker og var helt suveren. THE BISHOP’S JOY avsluttet flott og nådde frem til annen på streken. HATTAN annen det meste av veien. Holdt stilen fint og var nær ved å klare annen. BILLSSON og MANITS LO prøvde seg, men det ikke all verden.