Yvonne avslutter karrieren

Skrevet av Birger Christensen,  01.08.2011
Artikkelbilde
Yvonne Durant (arkivbilde)

Yvonne Durant kommer torsdag til Øvrevoll med to hester. Hun rir selv toårige Ko Zin, mens Espen Ski sitter på en av favorittene i Oaks, Madam Markievicz. Snart er det imidlertid slutt på karrieren.

-          For å ta det sportslige først, tror jeg på en god sjanse i Eckbo Legats Vandrepokal. Ko Zin er en kjapp liten hoppe, som var flink i debuten. I Oaks er jeg selvsagt litt spent på om Madam Markievicz står distansen. Jeg tror hun klarer 2400 meter, og da skal også hun ha en god sjanse.

 

-          Når det gjelder beslutningen om å gi meg som trener, er det noe som har vokst seg større og sterkere. Det er utrolig krevende med to små jenter på to og seks år, og dessuten synes jeg ikke forholdene er lagt til rette på Täby. Gressbanen er ikke brukbar, og stadig vekk må løpene flyttes til dirt track-banen. Vi har bestemt oss for å selge, og utpå høsten er planen at vi flytter til Sør-Afrika, beretter Yvonne. Lørdag red hun to løp på Täby etter to års fravær i banen. I sitt come back ble det en klar seier med Barlaman, så gamle kunster er ikke glemt.

Blant de firbente er det hoppene som står i sentrum. Oaks er sammen med 1000 Guineas de to klassiske løpene som er forbeholdt hoppene, og Eivind Eckbo Legats Vandrepokal er et viktig løp for de toårige av hunkjønn. Derfor synes vi det passet med litt om den desidert beste kvinnelige jockeyen på Øvrevoll gjennom tidene. Fire championater, det siste ble tatt i 1997. Det var også det året hun vant Oaks som jockey på Fretheim-trente Cowrie, nå kan hun runde av med seier i løpet som trener. Hayley Cropper, Geordie Iris og Madame Esprit ser ut til å være de tøffeste i mot.

Blant de toårige hoppene ser Hope on Earth ut til å være en hard nøtt å knekke for Ko Zin. Jens Erik Lindstøls nye tilskudd har allerede startet fem ganger i Frankrike, og den erfaringen kan komme godt med. Ellers er det hele seks debutanter, og blant disse kan det selvsagt også dukke opp en stjerne.

Apropos come back, er det også gledelig å se at Fredrik Johansson er tilbake i løpsbanen. Torsdag sitter han på Mad Men, og snart er det både Svensk og Norsk Derby. Da satser Fredrik på å være med i det beste selskap.

Spillemessig virker løpsdagen vrien. Vi tror på en meget hyggelig utbetaling for de spillere som løser V5-rebusen. Lykke til.