Geordie Iris vant på gresset

Skrevet av Birger Christensen,  04.08.2011
Artikkelbilde
Geordie Iris

-          Jeg var litt usikker på hvordan Geordie Iris skulle gjøre det på gresset. Alle seirene til nå var tatt på sand i England og på Jägersro, derfor var jeg litt skeptisk. Men dette er en god hoppe, og hun fortjente seieren i Norsk Oaks, sa trener Wido Neuroth.

2011 har ikke vært det helt store året for Wido Neuroth frem til nå. Kanskje kom omslaget med seieren i Oaks. Det er den femte triumfen i dette storløpet for Wido Neuroth siden vi gikk inn i nytt millenium. Hvis Geordie Iris er klart bedre på sand, skal det bli spennende å se henne utover høsten.

 -          Det er mulig vi starter på den svenske Derbydagen, for hun trives godt i Malmø, berettet Wido.

-          Deilig å vinne et så stort løp, fortalte Jan-Erik Neuroth. Han står i bøkene med seier i 2000 Guineas med Saddle the Storm i fjor, men da var han ikke først i mål. Nå ble det en ”ordentlig” og meget fortjent seier i et klassisk løp.

Ko Zin

 

Ko Zin er ikke så stor, men du verden som hun kan galoppere. Hun vant Eckbo Legats Vandrepokal med klar margin, med Yvonne Durant som makker. Hun er både trener og jockey og red som i sine glansdager. Bare litt mer sliten etterpå.

-          En flott hoppe, som jeg tror det er mye utvikling i. Da hun kom alene i front, mistet hun konsentrasjonen, men Ko Zin holdt likevel stilen fint. Hun er for øvrig til salgs, berettet Yvonne

Cassano

 

Cassano ble kveldens første vinner. En toåring som Wido Neuroth og Stall EOS kan komme til å få mye glede av.

-          I motsetning til i debuten fikk han løpe fritt denne gang. Da ble det lett seier, og jeg tror det kan bli en riktig bra hest utover høsten. Skandinavisk Mesterskap og Breeders er aktuelle storløp for ham, berettet Wido.

Full Footage 

V5-innledningen endte i en sikker seier for Full Footage. Det var den første starten for hoppa i Skandinavia.

-          En fin hest, som vi kjøpte gjennom Lars Kelp. Tror det er mye distanse i henne, så 2400 meter bør ikke være noe problem. Vi kommer gjerne tilbake til Øvrevoll, sa trener Barry McGann.

Lord Devil 

Lord Devil ble den tredje strake vinneren som er trent i Sverige. Seieren kom etter tet fra start til mål.

-          Det var ikke så mye som stemte i fjor. Nå har det gått gradvis bedre, og jeg synes at han sto bra til i løpet, mente trener Henrik Engblom.

Match Point 

Match Point vant et sprintløp tidlig i juli. En snau måned senere var hun først igjen i et felt som besto av mange av de samme hestene.

-          En herlig hoppe, som nok er aller best på distanser rundt 1400 meter. Hun er veldig ærlig, og jeg vurderer nå å starte henne i et hoppeløp på den svenske Derbydagen, sa trener Niels Petersen.

Nataniel 

Nataniel har sett ut som en hest med stor kapasitet. Nå klaffet opplegget, og det ble en ganske så enkel seier.

-          Dette er en veldig fin hest. Jeg tror en vinter vil gjøre ham godt, så neste år er han trolig enda bedre. Kanskje starter vi på den svenske Derbydagen om en uke, fortalte trener Kjell Erik Swartling.

Amatørene avsluttet kvelden med en kjapp sprint. Aylar tok en fortjent seier etter et par fine løp. Sammenlagt i Back on Track-serien ble Silja Støren vinner, knepent foran Helena Rosen. Femteplassen til Silja på Dark Pride reddet seieren.

Aylar

 

 

CASSANO fint med bak tethestene. Satte fart i svingen og overtok snart ledelsen. Dro i fra til suveren seier. CINCINNATUS tidlig i tet. Kunne ikke stå i mot vinneren, men holdt greit unna til annen. AMAZING LOVE fjerde, annen i svingen. Holdt farten greit til tredje. ONE fint med til oppløpet, hadde da gjort sitt beste for denne gang.

 

KO ZIN syvende. Ventet til litt inn på oppløpet med å sette inn støtet, men da var det fort avgjort. En flott toåring. HOPE ON EARTH sjette, avanserte litt før vinneren. Kunne ikke svare denne, men passerte resten enkelt. I en tett kamp om tredje klarte GREY’S ELECTRA å ta seg forbi FOOL TOO COOL. SECOND FLOOR bra med til oppløpet, klarte den siste premien.

 

FULL FOOTAGE fjerde, tredje i svingen. Overtok teten midt på oppløpet, vant sikkert. NORWEGIAN REWARD nest sist, var fortsatt det ut på oppløpet. Spurtet sterkt, men det ble for langt frem. RED EISHIN sjette, avsluttet bra og knep tredje. THEATRICAL SKY og GREY’S EXPERIMENT førte an til oppløpet, da var det meste gjort. Bra avslutning av ROYAL GAMES til fjerde.

 

LORD DEVIL tidlig i tet. Fikk press hele veien, men klarte likevel å svare opp til seier. BETWEEN FRIENDS et stykke bak. Kom frem langs railen og tok en fin annenplass. MR MELODYCLUB femte, holdt plassen til han avanserte midt på oppløpet. Ble tredje, ikke mye slått. FENDI og WILLIAM HEPBURN fint fremme og godt gående til 200 meter fra mål. EAGLECOTT tredje i siste sving, ga seg.

 

GEORDIE IRIS sjette helt til ut på oppløpet. Kom frem tidlig på oppløpet og var i front ved veien. Sikker seier. CATCH ME A DREAM i baktroppen til et stykke inn på oppløpet. Spurtet meget fort til annen. MADAME ESPRIT fjerde, holdt fint til tredje. HAYLEY CROPPER ledet til oppløpet, men det hadde trolig gått litt for fort, for alle i front stoppet en del. MINK’S AISHA holdt til det gjensto 200 meter.

 

MATCH POINT femte i svingen. Kom frem til tet rett etter veien og holdt unna relativt sikkert. MAJESTIC MAX relativt beskjedent plassert lenge. Spurtet veldig bra ute i banen til fin annen. THE ONE AND ONLY tredje. Holdt farten bra og klarte siste trippel. ALIGHT og ZAPHIR førte an til oppløpet, orket ikke å fullføre helt.

 

NATANIEL avventet lenge midt i feltet. Kom med en voldsom spurt ute i banen og tok til slutt en enkel seier. FAIR FLAIR til tet i et stort tempo. Holdt flott til annen. BIG MASTER femte, opp på annen tidlig på oppløpet. Holdt farten bra til tredje. DALMENY fint med til et stykke inn på oppløpet.

 

AYLAR fint fremme tidlig. Fikk grepet 100 meter fra mål og vant sikkert. MR TIMBERLAKE fint med ute i banen til annenplass. RED HERO fin avslutning til tredje. Det var tett mellom nesten hele feltet til det gjensto 200 meter.