Stor kveld for Are

Skrevet av Birger Christensen,  18.08.2011
Artikkelbilde
Home Straight

Før løpene torsdag hadde Are Hyldmo vunnet seks løp på 20 løpsdager. Nå løsnet det, med en strak trippel som resultat. Hyggelig med en slik formutløsning.

Are tok to av seriene sammen med Nils Petter Gill.

Well Fitted

 

 

 Begge vinnerne startet på Jägersro søndag, men så ikke ut til å ha tatt skade av det.

-          Home Straight fikk en litt dårlig start søndag. Kom ikke perfekt ut nå heller, men var raskt fremme. På oppløpet følte jeg at det skulle gå rett vei, fortalte Are. Home Straight starter igjen kommende torsdag og bør ha en fin sjanse på ny.

 

Well Fitted gikk bra til tredje i Svensk Derby Consolation søndag. Fire dager senere ble det den første seieren i karrieren.

-          Det kunne virke litt tett, men vi vurderte at oppgaven var så vidt grei, at vi valgte å starte. Det ble da også en ganske så grei seier, sa trener Are Hyldmo.

Red Eishin

Seier nummer tre på stripe for Are kom med Red Eishin.

-          Trodde han var en sprinter, men hun gikk bra i en 1600 meter nylig. Nå hadde jeg god tro på henne, og det ser jo ut som om stallformen er riktig så bra, sa Are.

Fool Too Cool

 

Den fine sensommerkvelden åpnet med et fint toårsløp. Fool Too Cool ledet hver meter og seiret i sitt livs andre start.

-          Hun galopperte mye friere nå enn i debuten. Dette er en hoppe det er lett å like, og vi tror hun vil hevde seg bra i høst. Heatherwold Cup eller Amacita-løpning bli neste start, berettet trener Niels Petersen.

Chorusso 

I den femtende starten for året tok Chorusso sin andre seier.

-          Fikk beskjed om at han ikke måtte starte så ofte, men det har vi ikke merket noe til, sa trener Henrik Engblom.

Mamaloca 

Mamaloca lå et stykke bak, men etter en sterk finish av Sara Slot, ble det seier foran favoritten Bittersweet.

-          200 meter fra mål tenkte jeg at dette går aldri, men jeg jobbet på, og det ble seier. Mamaloca elsker Øvrevoll, og vi kommer tilbake på Derbydagen, berettet Sara.

Entourage

Entourage ble årets tredje treåring til å slå de eldre i et såkalt handicapløp. Han viste fin fremgang sist og var enda bedre nå.

-          Vi har gitt ham tid. Vi satser på et par finaler utover høsten og tror vi skal få en topp fireåring neste år, mente trener Rune Haugen, som også tok seg av finaleløpet. Max Manus spurtet klart best og tok en meget klar seier. Kanskje er sprint det beste for Max Manus?

Max Manus

 

 

 

FOOL TOO COOL tidlig i tet. Galopperte fint unna i front til sikker seier. GREY’S ELECTRA fjerde. Kom fint midt i banen på oppløpet og tok en klar annen. SIENNA femte, opp på annen i svingen. Holdt farten bra til tredje. KID CREOLE sen fra start, sist ut på oppløpet. Spurtet greit til fjerde.

 

WELL FITTED tredje, delt ledelse i siste sving. Hadde full kontroll på oppløpet. CELTIC fjerde ut på oppløpet. Avsluttet fint til annen. MISSISSIPPI femte, gikk også fint på slutten til tredje. AL RANNAN ledet ut på oppløpet, skuffet ved å gi seg en del. BROWN BEAUTY ledet til inn mot siste sving.

 

HOME STRAIGHT tidlig i tet. Ble angrepet, men holdt relativt sikkert unna. RAPPONGHI femte. Spurtet flott siste 200 til annen. Fin avslutning av RED COLORI til tredje, mens HAPPY LARRY ikke helt kunne forsvare sin annenplass ut på oppløpet. TICMOSIC fikk en litt dårlig start.

 

RED EISHIN femte. Ventet til midt på oppløpet med å sette inn støtet, vant enkelt. MINK’S AISHA i baktroppen. Avsluttet sterkt til annenplass. ARN annen, falt litt tilbake. Spurtet bra og greide tredje. HAYLEY CROPPER ga seg fra tet, mens MOORLAND BOY tapte mange lengder i svingen.

 

CHORUSSO tet. Gikk midt i banen på oppløpet og holdt unna til knepen seier. FENDI midt i feltet. Avsluttet fint lenger inn i banen og var kun knepent slått. SORAYA fint med. Frem i tetstriden midt på oppløpet. Knapt slått som tredje. HALLINGDAL BLUE og RAINBOW BARREL førte an sammen med vinneren, men begge ga seg en del.

 

MAMALOCA tok det rolig innledningsvis. Kom med en voldsom spurt og nådde akkurat frem til seier. BITTERSWEET tet. Så klar ut 300 meter fra mål, men det buttet, og han måtte gi seg tross et fint løp. Sterk spurt av HIDDEN TREAUSURE, mens HEATHER HONEY holdt stand lenge som annen.

 

ENTOURAGE fint med, tredje rundt siste sving. Avsluttet bra til relativt grei seier. MILLIONDOLLARBABY midt i feltet. Spurtet sterkt og tok en klar annen. Fin spurt bakfra også av SURFER til tredje. LORD DEVIL og SEVERIO dominerte til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

MAX MANUS avventet midt i feltet. Satte inn spurten midt på oppløpet og vant enkelt. WILLIAM HEPBURN femte. Spurtet bra langs railen og knep annen på streken. AZZAH fint frem til tet ved veien. Holdt greit til tredje. RED HERO, AYLAR og PHILI BOY var alle fremme og gjorde løpet til et severdig oppgjør.