Tilbake til hverdagen

Skrevet av Birger Christensen,  15.08.2011
Artikkelbilde
Rapponghi en av Eva Sundbyes fire hester i løp 3

Riktignok var det torsdag, og dermed en vanlig hverdag forrige løpsdag også. Men det var likevel en løpsdag helt utenom det vanlig med Moods of Norway i sentrum. Vi får håpe at mange av de fremmøtte syntes det var moro også med galoppløp, og at de vil komme tilbake når det blir to hverdagslige løpsdager før den store Derbydagen 28. august.

 

 

Før V5-utfordringene melder seg, er det et spennende toårsløp og et maidenløp. Toåringene er den yngste årgangen på banen, og i løpet av en drøy måned, har de en rekke storløp å se frem mot. Det største er kriteriet i slutten av september. Skal de ha sjanse der, gjelder det å vise seg tilliten verdig. Men allerede på Derbydagen er det Skandinavisk Mesterskap og løpsdagen etter The Heatherwold Cup med mye penger å løpe om.

Ordet maidenløp er nevnt. Å være maiden betyr i hestesammenheng at de ikke har vunnet løp før. Så i kveldens annet løp vil en av hestene vinne for første gang, og da snakker vi om at de avlegger sitt maidenship.

Spillet med høyest omsetning på Øvrevoll er V5. Det går fra 3. til 7. løp, og det gjelder å finne vinneren i alle de fem løpene. Hvis ingen klarer det, og det hender gjerne et par ganger i året, blir det utbetaling på fire rette. Feltene på torsdag er store og virker til dels ganske så åpne, så klarer du fem rette, har du nok en pen slant i vente. I V5-innledningen har for øvrig Eva Sundbye hele fire hester til start. Hele kvartetten trives på distanse og underlag, men de møter et par motstandere av god klasse.

Trener Pål Jørgen Nordbye har hatt en flott sesong så langt. Torsdag tar han ut Bittersweet og River Landing fra stallen. Ikke bli overrasket om det blir en seier eller to til Sørkedalen.