Superhoppa ordnet opp

28.08.2011
Artikkelbilde

Entangle er en fantastisk hoppe. I sin start nummer 20 tok hun seier nummer 13 da hun vant Marit Sveaas’ Minneløp. I fjor ble Entangle nummer to bak Touch of Hawk fra Neuroths stall, denne gang slo hun Neuroth-hesten Sir Lando med omtrent samme margin. Treer ble Bank of Burden hos Niels Petersen, den tredje treneren som har dominert Øvrevoll de siste årene. De beste vet å ha hestene i form når det er storløpsdag.

 

 

Palermo dro opp tempoet, og Entangle fikk et flott løp bak lederen. Midt på oppløpet så det ganske klart ut, men Sir Lando ble svært nærgående.

-          Det satt langt inne. Hun er et unikum, bare se hvor rolig hun er etterpå, konstaterte vår nestortrener. Ingen tvil om at det er en av de absolutt beste hestene jeg har hatt, en sann fornøyelse, sa en rørt trener.

-          En ære å få ri en sånn hest. Det gikk etter planen, men 1800 meter er litt langt på en tung bane. Derfor var det gøy at det holdt helt inn, konstaterte Jacob Johansen.

Eierne i KAOK hadde Alight og Entangle til start, og det kunne ikke ha gått bedre. To storløpsseire på Derbydagen smakte godt, ingen tvil om den saken.

Vi vil dvele litt ved de hoppene vi har på Øvrevoll. I 2007 vant Funny Legend, for to år siden gikk Theatrical Award til topps, og nå ble det altså seier til Entangle. Tidligere på dagen viste La Zona og Grafitti seg frem, og på Täby dagen før viste Tatoosh, Symbol of Arch og Match Point sin klasse. Vi våger påstanden at vi aldri har hatt bedre klasse på hoppene på banen, og det er så definitivt ikke snakk om det svake kjønn.

Putter vi inn de to øvrige vinnerne i Marit Sveaas’ Minneløp siden 2007, Appel au Maitre og Touch of Hawk, skjønner vi at det skal klasse til for å vinne nettopp dette løpet.

Gratulerer Arnfinn, Jacob og KAOK. Men aller mest gratulerer vi vår topphoppe Entangle.