Spenning i sanden

Skrevet av Birger Christensen,  18.08.2011
Artikkelbilde
Dubai Samurai

Torsdag er det ”dagen før dagen” på Øvrevoll. Tre dager før den store Derbydagen er det sandbanen som gjelder. Dette er selvsagt gjort for at det dyktige banemannskapet skal få preparere gressbanen best mulig til årets viktigste dag på Øvrevoll.

 

Denne løpsdagen er utad sett ikke like viktig, men for de involverte parter er en starthest årsak til nerver, høy puls og intense minutter før, under og etter løpet. Det er dessuten like stor glede ved et besøk i vinnerpaddocken om formtallet er 50 eller 85. Torsdag blir det mange med lavt formtall som får oppleve et etterlengtet besøk og et intervju på dette populære sted.

En gang var undertegnede deleier i en hest som fikk en femteplass i et vanlig løp. Etter en kikk på premielisten så vi at vår hest var beste norske, slått av fire svensktrente hester. Våre tanker gikk en kort stund i den retning som vårt broderfolk i øst tenker når Petter Northug setter dem på plass i langrennssporet. Men vi fant raskt ut at det ble feil måte å tenke på. Torsdag er det starterklært 80 hester. Av disse er 32 svensktrente og syv dansktrente. Uten besøk fra våre granneland blir feltene svært tynne og lite spillevennlige. Derfor bør vi være glade for at de dukker opp og heller være så godt forberedt at vi slår dem. Dessuten er det ingen tvil om at vi lager balanse i regnskapet når norske hester er på tokt. Store summer ble tatt med hjem forrige søndag fra Jägersro, og det er ikke akkurat første gangen.

En gruppe som ikke synes det er så farlig at løpene ikke holder den høyeste klasse, er spillerne. Det er ofte på slike løpsdager som torsdag de store objektene dukker opp. Det er ingen tvil om at det er like gøy å vinne 50 000 på en mindre løpsdag som på en stordag.

Og for de som måtte være i tvil: Søndag 28. august er det Norsk Derby, første løp går kl 13.10. Da er det bare ett sted som gjelder om du ønsker å se eller bli sett.