Sterke Derbyfølelser

Skrevet av Birger Christensen,  14.08.2011
Artikkelbilde
Nils Petter Gill, Arnfinn Lund og Fredrik Johansson. Fotos Stefan Olsson

 Søndagens galopp-Derby på Jägersro ble en følelsesladet affære. I forgrunnen rundt firbente Without Fear sto trener Arnfinn Lund, eier Nils Petter Gill og jockey Fredrik Johansson.

-          Without Fear hadde fått et løp på banen, og derfor var jeg sikker på at han ville takle underlaget. På bortre langside var jeg sikker på seier, sa Arnfinn. Dette var hans niende Derbyseier og den andre i Sverige. Han innledet Derbyrekken med å vinne med St Remi i 1979, det siste svenske Derbyløpet med gress som underlag.

 

Se bilder fra løpene her

 

 

Nils Petter Gill har vunnet det meste som eier, men aldri svensk Derby. Derfor var gleden så stor da det nå endelig lyktes.

Mindre glad var ikke Fredrik Johansson. Det er intet mindre enn imponerende å komme tilbake etter så mange og store skadeavbrekk. Søndagens vinst var den syvende Derbyseieren til Fredrik i hjembyen, og han ble hyllet som den champion han er.

 

I Margareta Wettermarks Minnesløpning ble det storeslem for de norske hoppene. La Zona (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) vant på ny banerekord foran Tatoosh, Match Point og Symbol of Arch, og noen flere norske hester var ikke med. Seier ble det også til Buen Rumbero (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg), mens Song d’Amour (Isidro Vergara/Espen Ski) tok en overraskende annenplass i Sofieroløpning bak favoritten Let’sgoforit. Espen red også vinneren Livingstone i Derby Consolation til knepen seier foran Neuroths Walinda.

 

 

Resultater finner du her