Glimrende gruppeløp

Skrevet av Birger Christensen,  20.08.2011
Artikkelbilde
Touch Of Hawk vant løpet ifjor foran Entangle og Theatrical Award

Marit Sveaas’ Minneløp er som alltid en sportslig perle over den krevende distansen 1800 meter. Det eneste vi kunne savne er et sterkere utenlandsk innslag. Men det er så utrolig mange gode norsktrente hester som er på sitt beste rundt denne distansen, så en del konkurrenter trekker seg nok når de ser hva de møter.

For femte år på rad tror vi på norsk seier. I fjor møtte våre to fantastiske hopper Entangle og Theatrical Award sin overmann i Touch of Hawk.

Sir Lando knapt slått i Tyskland av Scalo 

 Sistnevnte er uaktuell i år, men Wido Neuroth mønstrer Sir Lando mot våre to hopper. Da Fredrik Johansson skadet seg i Stockholm Stora Pris, var det Sir Lando som var innblandet i uhellet. Nå sitter Fredrik igjen på en Stall Perlen-hest, et spennende gjensyn. For de uinnvidde kan vi fortelle at Wido, Fredrik og Stall Perlen har opplevd et utall triumfer sammen, ikke minst på Valley Chapel og Appel au Maitre.

Entangle og Theatrical Award setter alltid farge på de løpene de deltar i, og begge er sikkert med i tetbildet. Arnfinn Lund har trukket spor 13 med Alight, Entangle og Without Fear, men vi tror ikke 13 denne gang er noe ulykkestall.

Vi har nevnt en trio, som vil være med i striden. Men Bank of Burden hos Niels Petersens stall og Rune Haugens duo Tertullus og Giant Sandman har ikke tenkt å stå med lua i hånden.

-          Bank of Burden er i knallslag. 1800 meter er nok litt kort, men på Øvrevoll er den distansen så tøff at jeg tror det skal gå bra, sier Niels.

-          Jeg har tro på begge mine, og særlig er jeg spent på Tertullus. Tror jeg har gjort et scoop som har fått Yvonne Durant til å ri. Hun er bare helt rå, ikke minst på Øvrevoll uten pisk, beretter Rune.

-          De øvrige ser ut til å få problemer med å hevde seg helt i teten. Men innimellom skjer det overraskelser, og mange av de vi ikke har nevnt, holder fin klasse. Uansett blir det et flott løp å bivåne, vi gleder oss allerede.