Gjensyn med Fredrik, Wido og Perlen

28.08.2011
Artikkelbilde

Utallige er de triumfer Fredrik Johansson, Wido Neuroth og Stall Perlen har feiret sammen. Før Derbydagen ble det klart at trekløveret skulle satse på et samarbeid, i første omgang for denne løpsdagen. Det ble triumf både i Erik O Steens Memorial og Skandinavisk mesterskap for toåringer.

 

 

I Erik O Steens Memorial ble det seier med La Zona. Fantomhoppen vant på ny banerekord på den svenske Derbydagen for to uker siden. Nå var betingelsene mindre gunstige, med tung gressbane og en distanse i lengste laget. Men seier ble det likevel.

-          Vi fikk et fint løp i rygg på Fair Flair. Synes ikke det var noen store problemer underveis, og seieren ble sikker, konstaterte Fredrik, som også passet på å skryte av jobben banemannskapet hadde gjort.

-          La Zona er en topphoppe, som viste hvor god hun er når hun kan vinne uten at betingelsene er perfekte. Dette var veldig artig, supplerte Wido.

 

For to år siden vant Wido Neuroth og Fredrik Johansson Skandinavisk mesterskap for toåringer sammen med Alyshakeys. Nå ble det ny suksess, da Vainqueur klart slo stallkameraten Cassano.

-          En flott hest, som i tillegg er svenskfødt. Det betyr mange spennende løp fremover, ikke minst på Täby. Morsomt å se at toåringene fungerer, sa trener Wido Neuroth etter den flotte dobbeltseieren. 

Derbydagen åpnet som vanlig med Bærum kommunes hekkeløp. Favoritten Omoto Sando hadde små problemer med å innfri og tok sin andre seier i dette løpet.

-          Det har vært noen småproblemer med ham, så det var deilig å se ham fungere. Omoto Sando er en herlig hest, som nå satser på årets største hekkeløp på banen. Det er Champion Hurdle om fire uker, berettet trener Arnfinn Lund.

-          En fornøyelse å ri ham. Det er andre gang vi vinner dette løpet sammen og min fjerde seier totalt, sa en glad vinnerjockey Henrik Engblom.

I sprintløpet ble det ny suksess for Arnfinn. Alight utnyttet det fine startsporet og tok en relativt sikker seier.

-          De største problemene kom da hun skulle inn i boksen. De to siste gangene har jeg vært ved boksen, og da har alt gått bra. Får nok være til stede ved start igjen neste gang, tenkte Arnfinn

-          høyt.

I Derby Milen var Elusive Time stor favoritt. Han vant, men måtte gi alt for å slå positive Norwegian Reward.

-          Vi var litt bekymret for at banen skulle være litt for tung, sa trener Fransisco Castro. Men det holdt, og det er det viktigste, sa Castro.

Explosive Hill er et nytt bekjentskap for Øvrevoll publikum. Sammen med dyktige Mette Kjelsli ble det en knepen seier i det kvinnelige amatørløpet. Are Hyldmo er trener.

-          Hun kom til stallen i mai, men kom da rett fra stutteriet. Derfor har vi drøyd til nå med start, sa Are om vinneren som kun hadde startet en gang på de siste to årene.

 

De øvrige vinnerne på den flotte Derbydagen var On Offer, Hot Marta og, Sixty Four og Mississippi. Felles for denne kvartetten var at de så ut til å trives på den temmelig tunge banen. On Offer og Bent Olsen fikk med to seire til Danmark, mens Isidro Vergara og Hallvard Soma kunne glede seg over seier på vår største DAG.

 

 

 

OMOTO SANDO innledet rolig. Avanserte utvendig i banen mot siste sving og var à jour med teten ut på oppløpet. Viste seg klart sterkest fra siste hekk og vant klart. MONFALCONE tidlig fremme i tetbildet. Hoppet likt med vinneren over siste hekk, hadde ingen problemer med å klare annen. CALVADOS lenge i baktroppen. Klart best av de øvrige, sikker tredje. De øvrige fikk etter hvert problemer på den tunge banen.

 

VAINQUEUR innledet som femte. Det var ikke langt frem, men litt trangt. Midt på oppløpet kom luken, og da spurtet han til sikker seier. CASSANO fjerde, avanserte i svingen. Sørget for en sikker dobbeltseier til stallen. SILVERTOWN tredje, var klart foran de øvrige i kampen om den siste trippelplassen. AMAZING LOVE og CINCINNATUS fint fremme lenge, klarte ikke helt å holde posisjonene.

 

EXPLOSIVE HILL frem som fjerde i siste sving. Kjempet hardt hele veien og ble belønnet med en knepen seier. FENDI midt i feltet. Overtok teten midt på oppløpssiden og så ut til å vinne. Fin spurt bakfra av ILLE FACIET til tredje. RAINBOW BARREL og EXTREME NORTH dro tøft unna, men det hadde kostet for mye i den tunge banen.

 

ON OFFER fint med som femte i svingen. Avanserte innvendig og rakk frem til seier på de siste meterne. IMPERIAL SKYLIGHT annen i svingen. Holdt farten helt inn, men måtte gi seg for vinneren. AARON’S WAY tet i godt tempo. Ble sliten, men holdt imponerende bra til tredje. YORKSHIRE LAD fint med til oppløpet, ga seg en del.

 

HOT MARTA tidlig i tet. Holdt et høyt tempo og vant relativt sikkert. TOPPER innledet et stykke bak. Spurtet meget sterkt til annen. SADDLE THE STORM fikk en dårlig start. Avsluttet også godt til den tredje trippelplassen. MASSENZIO frem som annen i svingen, hadde gjort sitt. Også ZAPHIR, PIKA og PARBOLD HILL hadde brukt kreftene tidlig, sistnevnte holdt best.

 

LA ZONA fint plassert nærmest lederen. Satte inn støtet 200 meter fra mål og vant temmelig sikkert. GRAFITTI sjette i siste sving. Avsluttet meget godt til annen. FAIR FLAIR tet. Imponerte med å holde stilen til tredje. WHAT BUDGET nest sist. Plukket opp mye, men rakk ikke frem til mer enn fjerde. GEORDIE IRIS avanserte i siste sving, men hadde ikke så mye mer å by på.

 

ALIGHT tidlig fremme ute ved gjerdet. Slapp ingen forbi seg og kunne til slutt vinne ganske sikkert. LIGHT THE FIRE tidlig i front. Holdt meget godt til en fin annenplass. CHIPS O’TOOLE også bra med tidlig. Holdt stilen godt til tredje. MASTER CHEF og LADY LILY var bra med, kunne ikke følge de fremste helt inn. BLOWING BUBBLES fint med innvendig, holdt godkjent.

 

SIXTY FOUR beskjedent plassert lenge. Avsluttet strålende langt inne i banen til knepen seier. MEDALLIC litt sen fra start. Kom også fort et stykke inne i banen til annen. LAZY LORD fjerde i svingen. Så skummel ut, men det ebbet litt ut siste 100. WATTAN tredje, litt tilbake. Holdt farten fint. BITTERSWEET ledet klart lenge, men det ebbet noe ut ved veien. FERROZZO og QUBOOL tidlig fremme, ga seg på oppløpet.

 

ENTANGLE annen gjennom svingen. La press på lederen tidlig på oppløpet og fikk en klar ledelse. Holdt unna med et nødrop. SIR LANDO et stykke bak til å begynne med. Avanserte suksessivt, men hadde et stykke frem da det gjensto 200 meter. Spurtet storstilt til annen. BANK OF BURDEN begynte pent, men gikk frem til fjerde i svingen. Den eneste som kunne følge de to beste. PALERMO og BOXING DAY førte an i første halvdel, begge holdt likevel bra til de to siste premiene.

 

WITHOUT FEAR opp på tredje i siste sving. Ventet med å sette inn støtet til midt på oppløpet. Vant sikkert. MANCHESTER annen i siste sving, tet tidlig på oppløpet. Fikk det litt trangt, men var nok uansett bare blitt annen. CAWETT COVE spurtet flott bakfra til klar tredje. Et stykke bak ble ALVIN fjerde, mens FAVORITTEN fikk den største bonusen blant de norskfødte.

 

ELUSIVE TIME tet. Fikk NORWEGIAN REWARD opp til seg, og det ble et durabelig oppgjør, som Elusive Time avgjorde med knapp margin. WELL FITTED ble klar tredje i det desimerte feltet.

 

MERSEYSIDE STAR fjerde, også i svingen. Spurtet fint til sikker seier. PREDICT femte, avsluttet også bra til annen. MERSEYSIDE STAR annen, klarte den siste trippelplassen. FIGHTING SPIRIT førte an, ga seg på oppløpet. MAX MANUS så skummel ut, kunne ikke helt fullføre.