En annerledes løpsdag

Skrevet av Birger Christensen,  08.08.2011
Artikkelbilde
Nosferatu

Torsdag får vårt kjære publikum oppleve en løpsdag litt utenom det vanlige på Øvrevoll. Med unntak av Derbydagen vil det bli årets best besøkte dag. Moods of Norway vil dominere bildet, det blir litt mer fancy, høy stemning og enda mer fart og spenning. Selve moteoppvisningen starter ikke før kl 22.00, men de mange fremmøtte vil sikkert gjøre seg bemerket lenge før den tid.

 

 Eierne i 2. – 8. løp får dagens champagne, og rytterne i 8. løp, Moods of Norway Derby 2011 hekkeløp, vil ri i moteriktig antrekk. Ellers noterer vi at første løp går allerede kl 17.50 og at V5 denne kvelden går fra 4. – 8. løp. Skal man handle på Sherryhaugen eller i hovedtribunen, går det bra med ordinær betaling. Ønsker dere å besøke de mange barene, er det ”Moods Spenn” som gjelder. Disse kupongene er det mulig å kjøpe flere steder på banen, se oversiktskart side 34.

Sett med sportslige briller er det også blitt en riktig flott løpsdag. Fearnleyløpet er ett av våre mest tradisjonsrike løp forbeholdt norskfødte hester. Theatrical Award vant i fjor, og hun får også et klart favorittstempel i år. Buckham er den som på sitt beste har vist høyest klasse av de øvrige, Men Theatrical Award har tross alt vunnet både Derby og Marit Sveaas’ Minneløp. En klar banker slik vi ser det.

 

Vi ønsker også velkommen til Fegentri-ryttere fra store deler av Europa. Victoria Allers og Kjetil Kjær er Norges representanter i årets serie, men på hjemmebane får også flere av våre dyktige amatørryttere sjansen. I tillegg blir vi servert et spennende toårsløp, samt løp for flere av våre elitehester. På så vidt forskjellige distanser som 900, 1800 og 2400 meter er vi garantert tette og jevne oppgjør, hvor intet kommer til å være avgjort før på målstreken. Helt til slutt et hekkeløp hvor Nosferatu nok blir favoritt. På ryggen sitter Josephine Kelly, som i 2009 ble den første kvinnelige hinderchampion på en galoppbane. I det hele tatt en spesiell kveld både for galoppfolket og de motebevisste. Vel møtt.