De øvrige løpene

Skrevet av Birger Christensen,  21.08.2011
Artikkelbilde
Omoto Sando

Bærum Kommunes Hekkeløp

Dette løpet innleder alltid den sportslige biten av Derbydagen. Omoto Sando har en seier og to annenplasser i dette hekkeløpet de siste tre årene, har vært Norges beste i denne grenen en god stund. Monfalcone mistet sin rytter mens han var lett galopperende i tet sist, kan utfordre nå. Calvados er sterke saker, også i galoppen. Quint Essentials har hoppet dårlig, men løper fort mellom hekkene.

 

Swiss Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer

Ingen av toåringene har startet mer enn to ganger i totoløp. Det betyr at de mangler rutine og kan variere en del i prestasjonene. Vainqueur debuterte flott mot stallkameraten Funinthesand. Vi tror det kan bli moro også på gresset. Cassano fra samme stall er også en fin type, som vil hevde seg. Alvena Storm og Silvertown gjester oss fra våre naboland, begge ser ut til å inneha fin kapasitet.

Cincinnatus

 

Audion de Dampierre Ladies Cup

Våre dyktige kvinnelige amatørryttere har ofte fått et løp helt mot slutten av Derbydagen. Nå får de sjansen til å vise seg frem. Når hester har fin form og gode ryttere, pleier det som regel å bli suksess. Den kombinasjonen har utvilsomt Mr Melodyclub, men også Rambo’s Cinderella, Fendi og Miss Montana ser ut til å ha fin sjanse. Kanskje kan Milliondollarbay overraske, selv om summen nok blir mindre enn navnet tilsier.

Mr Melodyclub

 

Norsk Rikstoto Løp

I våre øyne er dette kanskje det vanskeligste løpet på hele Derbydagen. Gå ned til paddocken og plukk ut en jockey eller hest du liker. Kanskje det er en drakt du liker fargene på. Det er nemlig så jevnt, at vi synes det er vrient å skille hestene. Skal du spille trippel, kan Yorkshire Lad være en utgangshest. Liker gress og har fin distanse og form. Red Eishin og Mamaloca har nylige seire, kan legge på til to.

Yorkshire Lad

 

Moods of Norway Løp

Mange kapable hester, som er et stykke unna formen. Archived er på vei mot formen, og Are Hyldmo har vist at stallformen er kraftig på gang. Massenzio og Parbold Hill møter ofte hester som er bedre enn de møter nå, og Pika vant overraskende i Gøteborg sist lørdag. En luring kan Zafirah være. Vant ett løp i fjor, og det var på Derbydagen.  Ser ut til å like seg i rampelyset.

Archived 

 

Erik O Steens Memorial

Mariyca og Fair Flair vil sørge for at det blir tempo fra start. Det er imidlertid ikke sikkert at de kan holde unna for de gode hoppene La Zona og Grafitti. Begge synes løpet er litt langt, men de har så stor kapasitet at vi tror de er med helt i toppen. Treårige Geordie Iris vant nylig det klassiske løpet Norsk Oaks, ikke umulig at hun slår den eldre garde. What Budget var tredje i fjor, er fort på trippelen også i år.

 

Waba Gruppens Sprintløp

Her kommer det til å gå unna. 900 meter på Øvrevoll går på drøyt 50 sekunder. De tre siste års vinnere, Master Chef, Lady Lily og Light the Fire, er alle på plass. Møter et par raske hopper i form av Alight og Filligree, som dessuten har de beste sporene. Vi er også veldig spente på Blowing Bubbles, som har vunnet tre ganger i sommer. Napoleon, her kalt Le Petit Caporal, har også mye fart

Filligree

 

Formuesforvaltningsløpet 2011

Her skal vi prøve å forvalte vår relativt beskjedne formue. To norskfødte hester stiller til start, og vi har stor tro på disse to. Ferrozzo og Wattan ble nummer to og tre etter Theatrical Award i Fearnleyløpet. Sistnevnte er en av favorittene til 800 000 kroner i Marit Sveaas’ Minneløp, så det var sterke saker våre to håp leverte. Medallic har vunnet to ganger, de to gangene Espen Ski har sittet på ryggen.

Ferrozzo 

 

Subaru Derby Milen

Elusive Time var Skandinavias beste toåring I fjor. Grunnen til at han ikke starter i Derby, er at 2400 meter er for langt. Her har han et gaveløp og er i våre øyne Derbydagens sikreste vinner. Norwegian Reward og Well Fitted har fin form og er mest sannsynlig de som vil prøve å by på kamp. Men dette er som Usain Bolt mot de beste i NM, og da er normalt resultatet gitt.

Elusive Time 

 

House of Wine Løp

Klokken er passert 18, og noen er på vei hjem, andre ønsker å fortsette festen. De treårige hestene har så langt i år hatt problemer med å matche de eldre. Nå kommer ungdommen mer og mer, og vi tror på duoen Max Manus og Soraya. Begge viste form sist torsdag, og særlig var Max Manus god. Merseyside Star har møtt mye bedre hester, vil hevde seg her. Og så takker vi for denne gang.

Max Manus