Ny storløpsseier til Theatrical Award

Skrevet av Bjørn Erik Lobben,  11.08.2011
Artikkelbilde
Theatrical Award vant Fearnleyløpet

Theatrical Award mot andre norskoppdrettede hester i kamp om 115 000 kroner til vinneren i Fearnelyløpet. Det skulle være rått parti. Og det var det.

I mål var Stall Bernadettes superhoppe to lengder foran Ferrozzo og Wattan, men løpet var aldri spennende og jockey Carlos Lopez mente det var mer på tanken. Dermed tok hoppa sin annen strake seier i storløpet.

 

Akkurat som i fjor vant hun svært lett. Jeg tror hun er klar for Marit Sveaas Minneløp på Derby-dagen, sa Lopez.

Med seieren har Academy Award-hoppa dratt seg opp i utrolige 3.6 millioner kroner innløpt, men dette var årets første seier.

Vi har matchet henne hardt mot de beste hingstene, og hun har hengt flott med til fine premier. Theatrical Award pleier å være best fra juli og ut sesongen, vi får håpe at det samme skjer i år, sa trener Michael Taylor som også er deleier i løpsmaskinen.

Zimon

 

Moods of Norway satte enormt preg på løpsdagen med visning av sin nye kolleksjon. Banen vaiet i rosa bannere, og stalldører var malt rosa. Og folk kom, vi tipper mellom 4000 og 5000 på Øvrevoll.

De hadde sitt eget løp, Moods of Norway Derby, et hekkeløp der Zimon endelig fikk en seier over hekk.

Det var fortjent! Han har gjort mange gode løp, så dette han vi ventet på. Perfekt timing at han kan vinne på en så flott dag med så masse mennesker, sa trener Ctahrine Erichsen.

Jockeyene red ikke i vanlige drakter, men i antrekk fra Moods of Norway.

Det gjorde løpet ekstra spesielt. Zimon var veldig flink i dag, han hoppet flott hele veien, fortalte den svenske vinnerjockeyen Christopher Roberts.

Dessverre ble løpet rammet av dramatikk da favoritten Nosferatu styrtet på nest siste hinder. Josephine Kelly ble kjørt til Ullevaal sykeshus, men rapportene fredag morgen sier at hun har klart seg bra. Nosferatu brakk beinet og måtte dessverre avlives.

Funinthesand

Få har hatt mer suksess på eiersiden enn Stall E og F på Øvrevoll. Aller mest suksess hadde de med Funny Legend, trolig den beste norskoppdrettede hest noensinne. Hun vant blant annet Marit Sveaas Minneløp og ga seg ikke før 5.2 millioner kroner var innløpt. Nå var det hennes første avkom Funinthesands tur til å se vinnerpaddocken. Han vant allerede i debuten etter en hard kamp med en stallkamerat Vainqueur i Stall Perlens farger, også det en debutant.

Jeg har sjelden vært så nervøs. Det er noe spesielt med eget oppdrett, og som den førstefødte til Funny Legend var det ekstra spesielt. Han brukte tid til å komme i gang, men leverte et flott oppløp, sa primus motor i Stall E og F, Terje Finnbråten, for dagen korrekt antrukket i dress fra, ja selsvsagt, Moods of Norway.

Wido Neuroth trener Funinthesand, som han gjorde med mor Funny Legend.

Funinthesand var flink. Som import er det naturlig å sikte mot The Heatherwold Cup, sa Neuroth.

Vamp

Stjernestallens Vamp hadde rasket med seg drøyt 80 000 kroner i år uten å vinne, så det var fortjent at vallaken endelig fikk en seier da han vant Champagnegaloppen.

Nå er jeg godt fornøyd. Vamp fikk en fortjent seier, han var sterk toer sist og det var ingen stor overraskelse at han vant, sa trener Jacob Fretheim.

Han kunne også motta eierpremien på vegne av kona som eier den fine 6-åringen som har løpt inn 600 000 kroner.

Det er merkelig at Vamp alltid skal være så langt bak fra start. Han har mer enn nok fart, men han vil ikke ta i før oppløpet. Jeg trøster meg med at det er der pengene deles ut, sa Fretheim som også roste jockey Mette Hanssen for et fint ritt.

Tumaco

Stall Tres Mosqueteros-eide Tumaco gjør ofte gode løp, men har ikke vunnet mange løp etter at han ble importert fra Chile. Nå sendte en annen chilener, jockey Fernando Diaz, ham rett til tet. Der ble ekvipasjen til tross for en tøff oppløpskamp.

Det var morsomt at han fikk vinne, han kom som en champion fra Chile, men har ikke akkurat vist slike takter i Norge selv om han ofte gjør gode innsatser, uttalte trener Annike Bye Nunez.

Hun kunne fortelle at løpet ikke gikk som planlagt.

Det ble ikke som vi hadde tenkt. Det var ikke meningen å løpe ham i front, men det fungerte flott. Han likte gressbanen, uttalte Nunez.

Alight 

Alight er i ferd med å utvikle seg til en toppsprinter. Nå vant hun fra formtall 80, og da begynner hun med stormskritt å nærme seg eliten. Hun eies av KAOK, samme eier som har superhoppa Entangle.

Vi har prøvd noen litt lengre løp, men da pleier hun å måtte gi fra seg ledelsen cirka 100 meter fra mål, så det virker som disse 900-metrene passer godt. Vi gleder oss til Derby-dagen da det er en ny sprint for Alight og ikke minst Marit Sveaas Minneløp for Entangle, sa eier Morten Aspelund.

Terrible Bob

FEGENTRI-løpet for de mannlige amatørrytterne ble vunnet av engelske Nicolai de Boinville på svensktrente Terrible Bob.

Dette er min første tur til Norge, og jeg storkoser meg, sa de Boinville.

Terrible Bob var et fint bekjentskap. Han var rask ut og vi fikk et perfekt løp like bak de fremste. Han taktet flott om da jeg ba ham om det. Heldigvis var vi på ytterrailen, banen var fastere der ute, sa de Boinville.

I den kvinnelige FEGENTRI-avdelingen ble det helsvensk da Tina Henriksson red Olle Stenström-trente Billsson til seier i årsdebut.

Jeg hadde vel en stor fordel av at jeg har ridd noen løp her før, Øvrevolls gressbane er spesiell og ikke helt lettridd. Vi tok det pent fra start. Billsson var i løpshumør i dag og avsluttet meget bra, sa svært dyktig rytter.

Billsson

 

FUNINTHESAND treg fra start, la igjen fem lengder, sist inn på oppløpt, kom som skutt ut av kanon tidlig på oppløpet, ble svart opp, kjempet seg til knepen seier. VAINQUEUR annen fra start, kjapt fram til tet, svarte mesterlig opp da vinneren kom, knepent slått. RED OAK raskest ut, ga fra seg teten raskt, fullførte fint uten å true de beste. RAGO treg ut, nest sist, fram som tredje i svingen, holdt bare farten, men godkjent debut.

 

ALIGHT rett til tet, ble utfordret oppunder mål, men vant sikkert. CAVORTING i vei som tredje, holdt godt følge helt inn. LIGHT THE FIRE rask ut like bak Alight, slapp litt siste 100. CRUIKADYKE fjerde hele veien. EMPHASIS hang bra med til tross for fem kilo overvekt.

 

TERRIBLE BOB rask ut like bak de fremste, fikk opp farten for fullt 200 igjen, tok seg sikkert forbi. PALINDROMIC knallstart og tok teten, holdt godt og lenge. LOIRE bra med fra start rundt femte, holdt meget bra hele veien. PROMISE brukbar start som sjette, hang med helt inn. BERTA ISABEL pangstartet og dro seg raskt over hele banen ut til lederhesten, sto ikke hele veien.

 

BILLSSON forsiktig innledning, niende ned stallsiden, hadde langt fram, men spurtet flott siste halvdel av oppløpet, rakk fram like før målstreken. RAMBO?S CINDERELLA tredje fra start, fram til tet på stallsiden, slet i siste sving da hun dro ut og mistet noen lengder, kom strålende tilbake. FENDI forsiktig start, avanserte mye på stallsiden og fram til tet mot siste sving, forsvarte seg flott, hadde nær holdt unna. CELTIC fjerde, fram som annen i siste sving, hang med bra hele veien. DESERT FUSE fin spurt etter å ha vært litt bak midten av feltet.

 

THEATRICAL AWARD femte fra start, fram til tredje gjennom svingen, overtok midt på oppløpet, svært lett. FERROZZO tet, annen i svingen, holdt meget bra. WATTAN nest sist, en plass fram i siste sving, sterk avslutning, nær toer. DUE AMICI fjerde fra start, noen plasser tilbake i svingen, kom igjen på oppløpet, men kunne ikke fullføre. BUCKHAM nest sist, fram som fjerde i svingen, hadde aldri noe å sette inn.

 

TUMACO rett til tet, forsvarte seg tappert til knepen seier. LAZY LORD nest sist, meget sterkt oppløp, lite slått. HOT WING fjerde, fram til leder i svingen, tapper med toppvekt, fjerde i mål, ble flyttet opp. MIKADO sist fra start, fram som fjerde i svingen, prøvde seg på utvendig, fikk trøbbel med fritt fram og spurtet flott da åpningen endelig kom, toer i mål, ble nedflyttet etter protest fra Hot Wing.

 

VAMP sist ti lengder bak de andre i siste sving, satset innvendig, spurtet desidert best, overlegen. WHAT BUDGET dro gruppe to som sjette noen lengder bak tetgruppa, spurtet meget bra, klart best av de utvendig i banen. MAGIC CLOUD toer fra start, tredje på stallsiden, holdt meget godt. COURT CIRCLE sterk spurt etter å ha vært tredje sist. HALF PINT BILL femte stort sett hver meter.

 

ZIMON annen fra start, fram til tet i svingen, rykket til seg en luke inn på oppløpet og holdt flott unna. NAJA forsiktig start litt bak midten, fram som fjerde i siste sving, sto på meget bra helt inn og rakk nesten fram. CALVADOS forsiktig start, avanserte stallsiden og var framme som fjerde i

siste sving. MONFALCONE tet til han mistet rytteren på stallsiden. CILLA fram til tredje i siste sving, men mistet jockey. NOSFERATU godt gående som toer da han styrtet på nest siste.